Μάθαμε ότι ο Αντιδήμαρχος του δήμου Τοπείρου,  Θανάσης Λουκμακιάς παραιτήθηκε του αξιώματος του, μαζί με τον συνάδελφο συγχωριανό του, του τοπικού συμβουλίου του Ολβίου γιατί πάντοτε, όπως διαβάζουμε, ο δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου παρενέβαινε στα καθήκοντα του και έβαζε σε δεύτερη μοίρα το χωριό τους, και αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, στάθηκε η αφορμή να παραιτηθεί από το αξίωμα του Αντιδημάρχου.

Βέβαια υπάρχει και η δεύτερη πλευρά του ιδίου νομίσματος.

Η ένταση στις σχέσης μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε ένα βράδυ του χειμώνα όταν ο Θανάσης Λουκμακιάς, πιθανών  στα πλαίσια της αστειότητας και πολύ πριν ανακοινωθεί από τον Τσίπρα η απλή αναλογική,  δήλωσε, πάντοτε στα πλαίσια του παραπολιτικού, ότι θα κατεβάσει ανεξάρτητο συνδυασμό. Αυτό παρόλο που φάνηκε ότι ο Θανάσης Λουκμακιάς αστιευθηκε, φαίνεται πώς  «τσίτωσε» τον δήμαρχο Θ. Μίχογλου και του την «φιλούσε» κάπου στον Αύγουστο αφού όπως μαθαίνουμε ήταν στις προθέσεις του να τον αντικαταστήσει.

Φιλοξενούμε και σχετικό «παραπολιτικό» στην XanthiTimes.gr.  Προφανώς, όπως μαθαίνουμε από το παρασκήνιο, ο δήμαρχος Θ. Μίχογλου το κράτησε «μανιάτικο» και φέρετε να είπε σε στενό κύκλο συνεργατών του ότι θα «καρατομήσει» τον αντιδήμαρχο του και απ’ ότι γνωρίζουμε, ο καιρός της «καρατομήσεις» τοποθετείται γύρω στο τέλος του Αυγούστου.

Σαφέστατα ο Θανάσης Λουκμακιάς δεν θα καθόταν να περιμένει την «καρατόμηση» του από τον Θ. Μίχογλου, προτίμησε να παραιτηθεί νωρίτερα. Τώρα βέβαια μένει να μάθουμε αν θα κατεβάσει ανεξάρτητο συνδυασμό στον δήμο Τοπείρου μιας και η απλή αναλογική δίνει πρόσφορο έδαφος στον καθένα αυτοδιοικητικό να το πράξει.

Η αλήθεια είναι ότι καλέσαμε στο κινητό τον Θανάση Λουκμακιά για να δηλώσει και σε εμάς τα της παραίτησης του όπως και πώς σκέφτεται να πορευτεί στον μέλλον, αλλά απέρριψε την κλίση μας.

Αυτός είναι ο λόγος που μένει το άρθρο μας στα του παρασκηνίου και του παρα – πολιτικού.

Ελπίζουμε να βρει τον χρόνο ο κ. πρώην Αντιδήμαρχος, να μας δηλώσει αν όλα αυτά είναι στην σφαίρα της φαντασίας μας.

Τελικά ο κ. Λουκμακιάς παραιτήθηκε πριν «καρατομηθεί»;

Δεν θα το μάθουμε ποτέ, μιας και δεν ανήκουμε στα φιλικά μέσα ενημέρωσης του Λουκμακιά ούτε το δημάρχου Θ. Μίχογλου.