Παλαιότερα λέγαμε ήρθε η ώρα του Καραμανλή μετά του Ανδρέα τώρα του Τσίπρα.
Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά γιατί και ο Ανδρέας και ο Καραμανλής είχαν την δυνατότητα να σύρουν γύρω τους τον Ελληνικό λαό-χειροκροτητές, κλακαδόρους, βολεψάκιδες, τάζοντας τους δέκα και ικανοποιώντας το ένα. Αλλά ικανοποιώντας.
Τώρα με τον Τσίπρα που δεν μπορεί κανείς να πει ότι έταξε αλλά, δεν έχει να δώσει. Τι θα γίνει; Πόσο θα τον στηρίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που είδαν την ευκαιρία και πάλι να «κολλήσουν» μέσα ή στις παρυφές τις εξουσίας; Ένα ερώτημα που πολύ σύντομα με αυτές τις λογικές, ο Τσίπρας, πρέπει να απαντήσει και σίγουρα δεν θα είναι καθόλου εύκολο.
Είναι θέμα χρόνου να αντιληφθεί ο Τσίπρας ότι αν δεν κάνει κάτι διαφορετικό από ότι σκεπτόταν και πίστευε μέχρι τώρα, τα ψωμιά του στην κυβέρνηση είναι μετρημένα.
Θα πρέπει λοιπόν να δώσει τον καλλίτερο του εαυτό και να δει κατάματα την πραγματικότητα.
Οι ψηφοφόροι του περιμένουν να πληρωθούν και δεν του έδωσαν εν λευκώ αυτό το μεγάλο ποσοστό, αυτοί θα πρέπει να πληρωθούν. Είτε σαν παροχές είτε σαν ελάφρυνση των υποχρεώσεων τους είτε για να ανοίξουν δουλειές και να βρούνε δουλειά.
Αυτοί που ψήφησαν τον Τσίπρα προέρχονται κατά μεγάλη πλειοψηφία από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και αυτοί οι ψηφοφόροι, μαθημένοι να παίρνουν από όλους τους αρχηγούς αυτού του κόμματος, θα αρχίσουν από σήμερα κιόλας να ζητάνε από τον Τσίπρα, άλλωστε έτσι είναι μαθημένοι. Έτσι τους έμαθαν οι αρχηγοί που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ και έτσι συνήθισαν.
Θα μπορέσει άραγε ο Τσίπρας να κρατήσει καθηλωμένες τις ορέξεις των ψηφοφόρων του;
Μπορεί τα δεδομένα και οι ανάγκες όλων των ψηφοφόρων να άλλαξαν λόγω της όλης κατάστασης. Όμως αυτή η κατάσταση δεν άρχισε ακόμη να εκτραχύνετε, να σκληρύνει και να αυξάνει και άλλο τους άνεργους και να δημιουργεί κι άλλους φυγάδες από τον τόπο τους.
Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά για τον Τσίπρα και το φορτίο των πολιτών-ψηφοφόρων του – πολύ μεγάλο και μακρόχρονο.
Θα τα καταφέρει ο Τσίπρας να αλλάξει το σκηνικό;