Στο κρεββάτι του Προκρούστη η Κύπρος

Γράφει ο Μάκης Τουμάσης

Δεκατρία χρόνια πέρασαν από το υπερήφανο ΟΧΙ απέναντι στο εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν από τον αλύγιστο Κυπριακό λαό  που με ηγέτη και σημαιοφόρο της Αξιοπρέπειάς της, είχε τότε τον «περίεργα» αδικοχαμένο ηγέτη Παπαδόπουλο. Σήμερα, ο Ελληνισμός της Κύπρου μας, βρίσκεται σε ανάλογα εχθρικό διεθνές περιβάλλον. Ασφυκτικές πιέσεις, εκβιαστικά χρονοδιαγράμματα, απειλές, εκφοβισμοί για de iure διχοτόμηση. Με προσκυνημένους πολιτικούς στην εξουσία και αφού επί χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε ορθή διαχείριση του υπερήφανου ΟΧΙ του 2004 και δεν υπήρξε τόλμη επανατοποθέτησης του Κυπριακού στη σωστή του βάση (δηλαδή απαίτηση αποχώρησης στρατευμάτων κατοχής και εποίκων, ανασυγκρότηση ενιαίου κράτους με εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής) και την απόρριψη της ανεπίτρεπτης ιταμής «διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά χαλαρή συνομοσπονδία, οι αφέντες των λαών της γης χρησιμοποιώντας  τις πολιτικές τους μαριονέτες σε Ελλάδα και Κύπρο, επανέφεραν στο προσκήνιο ένα εκτρωματικό σχέδιο μιάς δήθεν λύσης.
Η νεοθωμανική Τουρκία πατάει στέρεα πλέον τη προδομένη εκ των έσω του Ελληνισμού Κύπρο, με την αρωγή και την ανοχή των εμπόρων των Εθνών. Μια Ελλάδα γονατισμένη από έξι χρόνια ανηλέητων μνημονιακών πολιτικών, χωρίς κυβέρνηση Εθνικής ευθύνης και Αξιοπρέπειας, με μια Ελλάδα βυθισμένη  σε βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση και μια Κύπρο πολιτικά ακέφαλη με τον γνωστό προπαγανδιστή και υπερασπιστή  του σχεδίου Ανάν, στην κορυφή της, τον (φευ!) Νικολάκη Αναστασιάδη.

Από κοντά και ο συρφετός της εθελοδουλίας, που ενυπάρχει σε πολιτικούς, πανεπιστημιακούς και δημοσιογραφικούς κύκλους σε Ελλάδα και Κύπρο και εμφανίζεται πάντοτε την κρίσιμη στιγμή, να υποστηρίξει με δήθεν επιστημονική σοβαροφάνεια ό,τι ακριβώς συμφέρει τον αντίπαλο σε όλα τα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει κάθε φορά ο Ελληνισμός.
Δηλαδή,παραμονή τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και εποίκων, την μη επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, εκ περιτροπής προεδρία, φαλκίδευση της δημοκρατικής αρχής με το εφεύρημα της πολιτικής ισότητας των κοινοτήτων, δικαιώματα παραλυτικής αρνησικυρίας (veto) σε κυβέρνηση και Κοινοβούλιο, ώστε τις κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνουν οι ξένοι επικυρίαρχοι του προτεκτοράτου που έχουν δημιουργήσει. Εχουν πλέον λυμένα τα χέρια και σχεδιάζουν να επιβάλουν στην Μεγαλόνησο ένα νέο καθεστώς τύπου «Απαρτχάιντ» όπου τον ρόλο των μαύρων τον επιφυλάσσουν στους Ελληνοκύπριους και τον ρόλο των λευκών στην Τουρκία και στις αμέτρητες και χιλιάδες εποίκους, που έχει εντελώς παρανόμως μεταφέρει στο νησί για να αλλοιώσει την σύνθεση του πληθυσμού. Την κατάσταση επιβαρύνει η απουσία  από τη ζωή του Εθνικού ηγέτη Τάσου Παπαδόπουλου… 

Τώρα πλέον τα ενεργούμενα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής τοκογλυφίας δημιουργούν ντε φάκτο και ντε γιούρε πλέον, ένα δυσλειτουργικό κράτος, με δαιδαλώδεις, αντιδημοκρατικές διαδικασίες, που θα αδυνατεί να λαμβάνει αποφάσεις και θα καταφεύγει μονίμως σε ξένους δικαστές και σε … κληρώσεις για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Θα είναι ένα κράτος, που θα στερείται παντελώς πολιτικής ασφάλειας, και δεν θα έχει ούτε καν δικαίωμα να έχει ένοπλες δυνάμεις. Εφαρμόζεται δηλαδή το ύπουλο σχέδιο που τέθηκε από τη δεκαετία του 1950. Δηλαδή ένα τ/κ κρατίδιο, εξαρτημένο πλήρως από την Τουρκία λόγω πλειοψηφίας εποίκων και διμερών συμφωνιών εξάρτησης από την Τουρκία σε όλους τους τομείς (οικονομία, ασφάλεια, επικοινωνίες, παιδεία, πολιτισμός, νερό, ρεύμα κ.ά.), θα υποστηρίζει τα συμφέροντα της εν λόγω χώρας σε βάρος εκείνων της Κύπρου. Για παράδειγμα στα θέματα ΑΟΖ, φυσικού αερίου, FIR, στρατηγικών συνεργασιών Κύπρου με ξένες χώρες όπως η Αίγυπτος κ.ά. και η Τουρκία, μέσω του κρατιδίου θα επιβάλλει τις αποφάσεις της με την στρατηγική του εξαναγκασμού.  Θα αποκτήσει πολιτικό έλεγχο της Κύπρου χωρίς να χρειάζεται επεμβατικά δικαιώματα ή στρατεύματα. Με την είσοδο άλλωστε του 2017, ο νεοσουλτάνος Ερντογάν, συνεπής προς την πολιτική αυτή, δήλωσε προκλητικά πως η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά πέρα από τα σύνορά της, όπως είναι η Κύπρος, τα Βαλκάνια (προφανώς εννοεί την Ελλάδα), ο Καύκασος, το Ιράκ, η Συρία με ότι αυτό σημαίνει για όλους μας… Συνοπτικά, η συμπαιγνία δείχνει πως είναι δεδομένη και συνεπώς, ο θεός Κύπρου και Ελλάδος, ας βάλει το χέρι του!

Μάκης Τουμάσης

     Δημοσιογράφος—πρώην Διπλωματικός υπάλληλος

                                           mtoumassis@gmail.com