Ο λόγος για τους πολιτιστικούς συλλόγους όπου, από τα όχι καλά σχόλια που ακούγονται μεταξύ τους στα στέκια, βγάζει κανένας το συμπέρασμα ότι μάλλον ο δήμαρχος μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, για να μην μπει στα «χωράφια» τους η εφορία και δεν το έκανε.

Η εφορία μπήκε στα πόδια τους και μάλιστα πρωτόγνωρα δυναμικά, αφήνοντας το παραεμπόριο εδώ και χρόνια, να αλωνίζει και να στερεί από την αγορά αλλά και από το κράτος έσοδα.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι σύλλογοι, δεν θα λειτουργούν όπως λειτουργούσαν.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι δάχτυλος του Αλεξιάδη η όλη ιστορία έτσι όπως εξελίχθηκε με την εφορία στα πόδια των συλλόγων, σίγουρα όμως είναι δάχτυλος των «προοδευτικών» της Ξάνθης γιατί κατά την διάρκεια των γιορτών της παλιάς πόλης αυτή η «υποκουλτούρα» της «σουβλακιάδος», δεν επιτρέπει να αναπτυχθεί η «κανονική» κουλτούρα που είναι, όπως λένε και γράφουν τα στελέχη των «προοδευτικών», πολύ ποιοτικότερη και αναδεικνύουν τον πραγματικό πολιτισμό.

Τώρα ποια ακριβώς είναι η προοδευτική κουλτούρα προφανώς πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιοι όπου δυστυχώς από την ιδεοληψία τους και μόνο η πολιτιστική ιστορία του τόπου και οι θεσμοί ή θα αλλάξουν,  ή θα πάψουν να υφίστανται.

Όπως μας έλεγε μέλος του  ΔΣ συγκεκριμένου Πολιτιστικού συλλόγου που μετρά «έτη πολλά» στις γιορτές παλιάς πόλης, ελεύθερος επαγγελματίας: «Έχω πάρε δώσε κάθε μέρα με την εφορία λόγω του μαγαζιού μου, να ανοίξω «νταλαβέρι» και με τον σύλλογο; Τα παιδάκια μου πώς θα τα ταΐσω; Εμείς συμμετέχουμε για να κάνουμε το κέφι μας και να το μεταδώσουμε στους επισκέπτες όχι να γίνουμε μαγαζιά και επιχειρήσεις».

Τώρα γιατί τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων ρίχνουν ευθύνες στον δήμαρχο σε σημείο μάλιστα να ακούγεται ότι στις ερχόμενες εκλογές θα τον «μαυρίσουν», προφανώς θα ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς.

Ξέρουν τελικά κάτι παραπάνω; Ο Δήμαρχος μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω και δεν το έκανε;

Υπερίσχυσαν οι «αριστερίστικες» ιδεοληψίες;

Θα κάνουν κάτι παραπάνω οι «προοδευτικοί» όταν αναλάβουν τα ηνία της πόλης;

Προετοιμάζονται για την διοίκηση του δήμου μετά τις επερχόμενες εκλογές;

Αλλά οι πολιτιστικοί σύλλογοι γιατί τα έχουν με τον δήμαρχο;