Συναντήσαμε το πρωί της Κυριακής τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Ξάνθης Θανάση Χατζηαντωνίου σε ένα μονοπάτι στο περιαστιακό άλσος, να κρατά στο χέρι μία μαύρη σακούλα απορριμάτων και να μαζεύει πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά και διάφορα αντικείμενα που πετούν αδιάφοροι συμπολίτες μας, ρυπαίνοντας στην κυριολεξία το σπίτι που ζούμε και φιλοξενούμε θα. Δηλαδή την Γη και το πολύ κοντινό μας περιβάλλον.

Στην γρήγορη κουβέντα που κάναμε αφού τακτοποίησε ως απλός στρατιώτης την μαύρη σακούλα απορριμάτων στον χώρο συγκέντρωσης των απορριμάτων, περιορίστηκε μόνο να πει: Μπορεί εγώ να ανήκω σε άλλον πολιτιστικό σύλλογο, όμως δεν γίνεται ως Ξανθιώτης και Αντιδήμαρχος καθαριότητας, να απουσιάζω από αυτές τις δράσεις που αφορούν το περιβάλλον που ζούμε και αναπνέουμε.

Με λίγα λόγια, θα μπορούσε να ήταν στο κρεβατάκι του και να αράξει το πρωινό της Κυριακής και σηκώθηκε ως απλός δημότης αυτής της πόλης και συμμετείχε στην κοινή προσπάθεια, και εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά με τους στενούς συνεργάτες του πρώην δημάρχου Μ. Τσέπελη.
Οι στενοί συνεργάτες του Στράτου Κοντού, διαθέτουν ήθος, σεβασμό και εκτίμηση για ότι θετικό γίνεται στην πόλη.
Απλά, εύγε στον δήμαρχο που επέλεξε αυτούς τους συνεργάτες