Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εχίνου η Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών στην οποία τέλεσε ο στρατιωτικός ιερέας του Δ΄ΣΣ πατέρας Νικόλαος.

Στον εκκλησιασμό που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Σαρακατσάνων και ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης, σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης 2024» και παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης κ. Μπίκος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης κ. Πεχλεβανούδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης και πολλά μέλη και φίλοι των Αναδόχων Συλλόγων και του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης οι οποίοι μετακινήθηκαν με μισθωμένο από τους Συλλόγους Σαρακατσάνων και Εβριτών λεωφορείο και πολλά ΙΧ οχήματα.

Δυναμικό παρόν έδωσαν τα μέλη του Συλλόγων Συνοικισμού Σταθμού και Συνοικισμού Στρατώνων Κομοτηνής καθώς και Συλλόγου εκδρομέων από Καβάλα που προσήλθαν με δύο λεωφορεία.

Παρόντες ήταν επίσης ο Δκτής και Αξιωματικοί του ΤΕ Εχίνου ,Αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου καθώς και ο μεγάλος δωρητής του Ναού κ. Αντώνης Γαβρίλης με την σύζυγό του που κάθε χρόνο έρχονται από την Αθήνα για να παρευρεθούν στην Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εχίνου.

Μετά τους Χαιρετισμούς οι Ανάδοχοι του εκκλησιασμού Σύλλογοι Σαρακατσάνων και Εβριτών προσέφεραν καφέ και εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα στα καφενεία του χωριού.

Επόμενος εκκλησιασμός του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης 2024», η Ακολουθία της Μ. Παρασκευής και η Περιφορά του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εχίνου στις 3 Μαΐου 2024..

ΑΠΟ ΤΟ ΤΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ