Η αλήθεια είναι ότι ακούσαμε πολλά παράπονα από τους κατοίκους των Πομακοχωρίων της Ορεινής Ξάνθης, για την συμπεριφορά του δημάρχου Μύκης, που λένε ότι δεν έστειλε ούτε καν αντιπρόσωπο, σε μία εκδήλωση που αφορούσε εκτός από χωροταξικά τον τόπο του, αλλά στην συγκεκριμένη μάχη, σκοτώθηκαν πρόγονοι των συντοπιτών του.
Εκτός αυτού, ο δήμαρχος της Μύκης που δεν έχουμε την τιμή να τον γνωρίζουμε, προφανώς δεν αντιλήφθηκε, όπως ίσως και οι προγενέστεροι του δήμαρχοι, ότι εκπροσωπούν έναντι της Πολιτείας και των κατοίκων της περιοχής έναν Ελληνικό δήμο όπου σύμφωνα με το πρωτόκολλο έπρπε να είναι παρών και να τιμήσει τους νεκρούς προγόνους των συντοπιτών του. Είναι τραγικό ένας δήμαρχος να «σνομπάρη» τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον τίμησαν με την ψήφο τους και του έδωσαν το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα χρήματά τους και φυσικά το δικαίωμα τους να πιστεύουν οτιδήποτε ικανοποιεί το φρόνημά τους.
Σεβασμός στους νεκρούς
Θα πρέπει όλοι μας, ανεξάρτητα από το Αξίωμά μας να σεβόμαστε αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για αυτόν τόπο για να μπορούμε εμείς ακόμη και να τους περιφρονούμε.
Respekt δήμαρχε