Στο πλευρό των φοιτητών η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στέκεται στο πλευρό των φοιτητών που αντιδρούν στην δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων θέμα που προωθεί η κυβέρνηση.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει: Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στηρίζει κάθε νόμιμη έκφραση των Φοιτητικών Συλλόγων, που αγωνίζονται δημοκρατικά και με γνώμονα το μέγιστο δυνατό όφελος της ακαδημαϊκής – φοιτητικής κοινότητας. Αποδέχεται τον αγώνα των φοιτητών για τη διασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, όπως και του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Άλλωστε, κύρια υποχρέωσή μας, είναι να υπερασπιζόμαστε κάθε πρωτοβουλία, που αφορά τη διατήρηση της λειτουργικότητας και της ακεραιότητας του δημοσίου τομέα, καθώς και εμείς ως «παιδιά του» προερχόμαστε από αυτόν.

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ξάνθης:

– Στηρίζει σθεναρά τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, που σχετίζονται με την προάσπιση των κρατικών πανεπιστημίων και την απρόσκοπτη παροχή δημοσίων και δωρεάν υπηρεσιών του.

– Στηρίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.

– Στηρίζει εξ ολοκλήρου κάθε έκφραση, δράση και κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων, που διενεργείται με θεμιτά μέσα, εκφράζει ορθολογικά την πλειονότητα των φοιτητών, διακατέχεται από δημοκρατικό πνεύμα.

– Στηρίζει τις αποφάσεις των φοιτητών, οι οποίες λαμβάνονται σύμφωνα με την αρχή της πλειοψηφίας.

Αντιθέτως, αποστασιοποιούμαστε από όποιο σκοπό και στόχο, που τυχοδιωκτικά επιθυμεί να εξυπηρετήσει κόμματα και πρόσωπα. Καταδικάζουμε τις αυταρχικές λύσεις και τις βίαιες πράξεις ανεξάρτητα προέλευσης. Αποφάσεις που λαμβάνονται επί ποδός και δόγματα που υιοθετούνται τροχάδην, δεν δύνανται να αποδώσουν στον αγώνα!

Ο αγώνας δυναμώνει και έχει ισχύ με την συνομολόγηση όλων και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν όλοι έχουν φωνή και εκπροσώπηση!