Συνάντηση του περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της ΠΑΜΘ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της ΠΑΜΘ είχε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της ΠΑΜΘ κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την επιμελητηριακή και επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας, αλλά και σημαντικές δράσεις που οργανώνουν τα Επιμελητήρια στο προσεχές διάστημα.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι είναι μία ευτυχείς συγκυρία για το επιχειρείν της Ξάνθης, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σ. Μωραίτης όλα τα χρόνια της διοίκησης Μέτιου ήταν απέναντι εξ αιτίας του γεγονότος ότι ήταν πολιτικός αντίπαλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ξάνθης και εξ αιτίας αυτού του γεγονότος ο Χ. Μέτιος, παρόλο που είχε πολύ άξια στελέχη στην παράταξη του από την Ξάνθη, δεν στήριξε όσο θα έπρεπε τον νομό με δεδομένο ότι δεν έγιναν εκείνες οι παρεμβάσεις που θα πήγαιναν τον νομό ένα βήμα παραπέρα και αν οι δύο αντιπεριφερειάρχες του στην Ξάνθη Ν. Ευφραιμίδης και Κ. Κουρτίδης δεν ήταν ανοιχτόμυαλοι και δεν πίεζαν για έργα έστω και μικρού βελινεκούς, η Ξάνθη από πλευράς χρηματοδότησης θα ήταν ακόμη χειρότερα και όλα αυτά εκτιμούμε ότι επειδή ήταν και είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο Σ. Μωραίτης – αυτή είναι η δική μας εκτίμηση – ίσως να ήταν διαφορετική η εικόνα του επιχειρείν στην Ξάνθη.
Όπως και αν έχει το όλο θέμα, είναι ευτυχής συηγκυρία που ο Στέλιος Μωραίτης μιλά με τον σημερινό περιφερειάρχη και ακόμη καλύτερα που είναι ο εκπρόσωπος των προεδρείων των άλλων Επιμελητηρίων της ΑΜΘ.
Αυτό με τον κατάλληλο χειρισμό και διαθέτοντας «ανοιχτά» τα αυτιά του Τοψίδη, άνθρωπο των επιμελητηρίων, κατά την γνώμη μας, ο Σ. Μωραίτης, με γνώμονα το συμφέρων των επιχειρήσεων της Ξάνθης και όχι απλά του «φαίνεσθαι» θα πρέπει να φέρει χρήματα στην Ξάνθη για δράσεις επωφελείς στο επιχειρείν του νομού μας.
Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Πολιτική βούληση από τον Περιφερειάρχη εκτιμούμε ότι υπάρχει και πιστεύουμε πώς είναι στο χέρι του προέδρου του ΕΒΕ, να κάνει κάτι καλύτερο από ότι γινόταν.