15 Οκτωβρίου. Ημέρα της κρίσης για την Ξάνθη

Όσο και αν δεν αρέσουν σε κάποιους, αυτού του είδους οι τίτλοι, είναι η σκληρή πραγματικότητα που βίωσαν οι Ξανθιώτες την τελευταία 4ετία με την διοίκηση του Μ. Τσέπελη και που δεν θέλουν να παραδεχτούν,  ο κάθε ένας βέβαια, για τους δικούς του λόγους.

Η Ξάνθη είναι μία κλασική μικρογραφία κάθε πόλης στην Ελλάδα που ανέχτηκε, μοιρολατρικά θα έλεγα,  πολιτικά συστήματα που τους φτωχοποίησαν, τους έκαψαν, τους έπνιξαν τους στέρησαν το δικαίωμα της δημιουργίας.

Με αυτό το σκεπτικό,  ψήφισαν ανθρώπους οι οποίοι είτε γιατί θέλουν και δεν μπορούν ή απλά δεν μπορούν να φέρουν την ελπίδα στον τόπο μας.

Ερχόμαστε στον τόπο μας. Στην Ξάνθη, που όλοι, ανεξάρτητα από το τι Θεό πιστεύουμε, πονέσαμε και  αγαπήσαμε.

Την Ξάνθη που βιώσαμε την αγάπη, την χαρά, την διασκέδαση την δημιουργία την προκοπή και ναι, την γαλήνη και την διάθεση να ζήσουμε.

Μέχρι σήμερα, οι δημοτικές διοικήσεις, μπορεί να μην έκαναν το θαύμα της δημιουργίας και της ανάπτυξης της πόλης, όμως έβαλαν το λιθαράκι της ολίσθησης των “θέλω” των Ξανθιωτών, στην συνήθεια της πορείας τους στο μέτριο, στο ασφαλές στο συντηρητικό, που είχε σαν αποτέλεσμα, όλες  οι προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις, με τον τρόπο τους,  να ανοίξουν τον δρόμο στην επέλαση του κακού, με την μορφή του Μ. Τσέπελη.

Ένας Μ. Τσέπελης που είχε το στυλ της δικής του διοίκησης, μιας παλιομοδίτικης λογικής που κατέστρεψε την χώρα ξεκινόντας από την μεταπολίτευση και μετά, και κατ’ επέκταση την Ξάνθη.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, 15 Οκτωβρίου 2023, οι Ξανθιώτες, είτε είναι Χριστιανοί, είτε είναι μουσουλμάνοι, καλούνται με την ψήφο τους να αλλάξουν μία νοοτροπία και λογική, των τελευταίων 25-30 χρόνων.

Είναι η μοναδική ίσως ευκαιρία, οι Ξανθιώτες, να επιλέξουν ανάμεσα στο καλό και το κακό, ανάμεσα στην παλιομοδίτικη λογική και την προσπάθεια ανάταξης της πόλης.

Οι Ξανθιώτες, πρέπει να δώσουν βήμα σε αυτό που έρχεται. Ας το δούμε, ας σταθούμε κριτικά απέναντί του και αν πραγματικά είναι μία από τα ίδια, τότε ναι ας ξαναψηφίσουμε κάποιον όμοιο σαν τον Μ. Τσέπελη.

Όμως, αν όμως, γυρίσουμε την σκέψη μας στις δημοτικές εκλογές του 2019, θα δούμε ότι ο Μ. Τσέπελης εξελέγη γιατί είπε ότι θα αλλάξει την Ξάνθη. Το είδαμε το βιώσαμε και είδαμε ότι πράγματι άλλαξε την Ξάνθη, προς το χειρότερο.

Αν τότε, με ένα απλό σύνθημα του Μ. Τσέπελη, του δώσαμε το δικαίωμα να διαχειριστή τις τύχες μας, με αυτό το σκεπτικό, γιατί να μην δώσουμε το δικαίωμα στον υποψήφιο δήμαρχο της Ξάνθης Στράτο Κοντό, που έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, σε αντίθεση με τα συνθήματα του Μ. Τσέπελη, έχει αξιολογότατους συνοδοιπόρους, και φυσικά όλο το υγιώς σκεπτόμενο πολιτικό κόσμο της πόλης μας στο  πλευρό του;

Για αυτό λοιπόν είναι κρίσιμες αυτές οι δημοτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Ο Ξανθιώτης ψηφοφόρος, καλείτε να επιβραβεύσει έναν δήμαρχο που επί 4 χρόνια τον απαξίωνε, ζητά εκ νέου την ψήφο του, βασισμένος σε συνθήματα και δείγματα νεοπλουτισμού από την μία, και από την άλλη, έχουμε τον Στράτο Κοντό,  έναν οικογενειάρχη, νοικοκύρη , που παρουσιάζει ένα πρόγραμμα για το καλό της πόλης, έχει άξιους συνοδοιπόρους και φυσικά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου οι οποίες με συμπεριφορά ευπατρίδη, ενώ έχασαν την δυνατότητα να αναλάβουν την διοίκηση του δήμου Ξάνθης στις πρώτες εκλογές,  γιατί ήταν αυτή η επιλογή του Ξανθιώτικου Λαού, αλλά, δεν διστάζουν να στηρίξουν τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να φέρουν την αλλαγή στον δήμο και να μεταδώσουν την ελπίδα ότι κάτι καλό πάει να γίνει στον δήμο Ξάνθης.

Ναι, οι συμπολίτες μας που έχασαν τον πρώτο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών, άμεσα ή έμμεσα, ως ευπατρίδες, στηρίζουν την προσπάθεια του Στράτου Κοντού που αγαπά και θέλει το καλό του τόπου του.

Εσείς οι Ξανθιώτες, τι θα κάνετε για αυτό;

Θα στηρίξετε την κοινή προσπάθεια όλων, για μία «Ξάνθη Αλλιώς»;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ