Σαφέστατα και δεν είναι τυχαία η σειρά των επισκέψεων ενημέρωσης που έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Στράτος Κοντός με πρώτη την υγεία, την καθαριότητα και φυσικά τα έργα του δήμου Ξάνθης δίνοντας και το στίγμα των προτεραιοτήτων του ως αυριανή διοίκηση.
Ποιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός επισκέφθηκε το νοσοκομείο, την Υπηρεσία Καθαριότητας και φυσικά τις Τεχνικές Υπηρεσίες.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Επισκεφθήκαμε τη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Ξάνθης, όπου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα ζητήματα που άπτονται της εφαρμογής του πολεοδομικού σχεδιασμού, τη χορήγηση έγκρισης δόμησης και τον έλεγχο των αυθαίρετων κατασκευών εντός των ορίων του Δήμου μας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας, συζητώντας με τους υπαλλήλους των αρμοδίων τμημάτων, αναπτύξαμε τις προτάσεις μας ενώ ακούσαμε και τις δικές τους θέσεις, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας στοχεύοντας στην προώθηση της αστικής ανάπτυξης.
Επίσης, επισκεφθήκαμε τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας λαμβάνοντας ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας που συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη των υποδομών που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα του πολίτη και η αναβάθμιση της οποίας θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της ποιότητας ζωής και τη βελτίωση της προσβασιμότητας για τους δημότες.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Βασική εξαγγελία της προεκλογικής μας εκστρατείας είναι η αναβάθμιση του τομέα καθαριότητας.
Επομένως, η επίσκεψη μας στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης (ΣΔΑΝΞ) ήταν αναγκαία ώστε να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους του, που επιτελούν αυτό το δύσκολο έργο σε αντίξοες συνθήκες και να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις μας σχετικά με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ξάνθης.
Επενδύουμε στα άτομα του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ακούμε τους ανθρώπους μας και βάζουμε σε προτεραιότητα τις διαδικασίες για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.
Προτείνουμε σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων και αποκομιδής, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων και ενημέρωσης των δημοτών.
Για μία Ξάνθη καθαρή, για μια Ξάνθη Αλλιώς.
ΥΓΕΙΑ
Επισκεφθήκαμε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου συναντηθήκαμε με τη Διοικήτρια του καθώς και με το Σωματείο Εργαζομένων.
Αναλύοντας την τρέχουσα κατάσταση συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας αναζητώντας αποτελεσματικές λύσεις ώστε να προσαρμοστεί η λειτουργία του βασικού πυλώνα παροχής Υγείας του Νομού μας στις τρέχουσες ανάγκες.
Είναι πρώτιστης σημασίας να δώσουμε έμφαση στον παράγοντα άνθρωπο και στο αυτονόητο αγαθό της Υγείας, επενδύοντας στο ανθρώπινο κεφάλαιο, προσφέροντας κίνητρα στο ιατρικό προσωπικό να προσέλθει και να παραμείνει στην πόλη μας.
Θεωρούμε αναγκαία τη συσπείρωση δυνάμεων μέσω συνεργασίας των αρμόδιων φορέων και της σύστασης κοινής επιτροπής με στόχο την ενίσχυση των δομών υγείας .
Η Υγεία της πόλης μας, μας χρειάζεται ενωμένους, για μια Ξάνθη Αλλιώς!