Αυτοί είναι οι  23 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  του Χ. Μέτιου στην Ξάνθη

Τους 23 υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους (7 γυναίκες και 16 άνδρες) στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, παρουσίασε το απόγευμα της Παρασκευής  ο Περιφερειάρχης – και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης – ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.

 

Αρκετός ήταν ο κόσμος που γέμισε την αίθουσα του eliso και ικανοποιημένος ο Περιφέρειάρχης για την ανταπόκριση του κόσμου αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ΠΑΜΘ, κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο που αποτελεί μια «κοστολογημένη, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση».  Ο ίδιος έκανε λόγο για 343 έργα, μελέτες και δράσεις (όταν παρέλαβε την διοίκηση της ΠΑΜΘ), τονίζοντας ότι «σήμερα μιλάμε για πάνω από 690 έργα, μελέτες και δράσεις». Επιπλέον υπογράμμισε μεταξύ άλλων την «σημαντική θέση» – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – που έχει η Ξάνθη σε αυτό το σχέδιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στους βασικούς άξονες του εν λόγω σχεδίου, που αφορούν και στην Ξάνθη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική, την παιδεία, την υγεία, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, το περιβάλλον και τις υποδομές, με αιχμή το μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης, αλλά και σε έργα που θα χρηματοδοτηθούν προσεχώς και δεν έχουν – ακόμη – ανακοινωθεί.  Ακολούθως έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «απόλυτη επίγνωση της ευθύνης» που έχει, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην πολιτική του ταυτότητα για να συμπληρώσει λέγοντας ότι μπορεί να ανήκει στην ΝΔ αλλά δεν ξεχώρησε κανέναν πολίτη ανάλογα με την κομματική του ταυτότητα ασκώντας τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη.Μ’αίστα όπως επεσήμανε ο Περιφερρειάρχης, δεν δίστασε να συνεργαστεί τα 4 χρόνια της διοίκησης του, με άλλους πολιτικούς χώρους για να τελειώσει λέγοντας: «η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» απευθύνεται σε όλους τους πολίτες», ενώ αναφερόμενος στους υποψηφίους στην ΠΕ Ξάνθης, έκανε λόγο για μια «δυναμική ένωση παλιών και νέων υποψηφίων» με σκοπό να βοηθήσουν την Ξάνθη να πάει μπροστά».

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡ. ΜΕΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ

 

Αμοιρίδης Μιχάλης (Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών ΑΜΘ – Πολιτικός Μηχανικός)

Γαλανόπουλος Δημήτρης (Δημόσιος Υπάλληλος – Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Ξάνθης)

Μουσταφά Μουσταφά Γιοκσάλ (Κτηνίατρος)

Εμίν Ρετζέπ (Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.)

Ζαφειριάδου Άννα-Μαρία (Ιδρύτρια και πρόεδρος φιλοζωικού «Αδεσποτούλια» Ξάνθης)

Ιωακειμίδου Αθηνά (Δικηγόρος – Νομική Σύμβουλος Δήμου Αβδήρων)

Καρά Χασάν Γκιουλ Μπεγιάζ (Δικηγόρος)

Καρασερίδης Γιώργος (Δικηγόρος – Κοινωνιολόγος)

Κιουτσούκ Ερκάν (Δικηγόρος – Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣ Ξάνθης)

Κουμουλίδης Τάσος (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

Κουρτίδης Κώστας (Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης – Δικηγόρος)

Λυπηρίδης Γιώργος (Πολιτικός Μηχανικός)

Μίτικα Μαρία (Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Μύκης)

Μπαρδάκης Παναγιώτης (Συντονιστής Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ΑΜΘ)

Μπουγιουκλού Μεμέτ (Ελεύθερος Επαγγελματίας – Χρυσοχόος)

Μπουραζάνης Κυριάκος (Οικονομολόγος)

Παλαζλί Αμέτ (Δημοτικός Υπάλληλος Δήμου Μύκης)

Ποταλακίδης Σωφρόνιος (Άκης) (Δημόσιος Υπάλληλος)

Σιαμπάν Ογλού Αλέβ (Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια της ADR GROUP)

Σουρί Εμήν (Δημοτικός Υπάλληλος Δήμου Μύκης)

Τσαβιδάν Σακαλή (Ιδιωτική Υπάλληλος)

Χατζόπουλος Νίκος (Δημόσιος Υπάλληλος – Υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Ξάνθης)

Ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Είναι απόφοιτος της Νομικής του ΔΠΘ με μεταπτυχιακό στα Οικονομικά. Ασκεί μάχιμη δικηγορία επί σειρά ετών. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 εξελέγη με το συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου περιφερειακός σύμβουλος. Ανέλαβε αμέσως ως εντεταλμένος σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων  και αντιπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Διάσκεψη Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών (CPMR) και εκπροσώπησε αυτήν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου λόγω κορονοϊού σε πλήθος ημερίδων και συσκέψεων σχετικά με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περαιτέρω ανέλαβε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Ισότητας των Φύλων και τη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων προωθώντας πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Οικογενειακής Πολιτικής. Από την 1η Ιανουαρίου 2022 ανέλαβε τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ξάνθης και του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Κατάφερε το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα να ξεκινήσει, ο αναδασμός στο Εράσμιο, να γίνουν επισκευές σε κτίρια της Περιφέρειας ΑΜΘ και περαιτέρω μελέτες για την αναβάθμισή τους. Αγωνίστηκε για το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού στον Άγιο Κωνσταντίνο. Περαιτέρω αναβαθμίστηκε η λειτουργία του Χατζιδάκιου, που αποτέλεσε πολιτιστικό πνεύμονα της πόλης μας. Έχει προγραμματίσει την ολοκλήρωση των αναδασμών στο Κουτσό και το Σούνιο και αγωνίζεται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του νομού μας.