Γιατί Στράτο Κοντό

Γιατί Στράτο Κοντό. Όλοι, άλλος λίγο, άλλος πολύ, αναρωτιόμαστε γιατί να ψηφίσουμε για δήμαρχο της πόλης τον Στράτο Κοντό.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο υπάρχων πολιτικό προσωπικό, την ιστορία και βάλουμε το χέρι στην καρδιά, αφήνοντας παράλληλα την λογική μας να συγκρίνει την κατάσταση που βιώνει η πόλη μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Δοκιμάσαμε και ξαναδοκιμάσαμε το σχήμα του Μ. Στυλιανίδη. Ναι μεν η πόλη είδε έργα, είδε κινητικότητα αλλά δεν έφερε την πόλη στο επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί ο πρώην δήμαρχος αναλίσκονταν στο να κρατάει τις ισορροπίες που αν αποδεσμεύονταν θα έκαναν ζημιά στην πόλη όπως και έγινε όταν αποτραβήχτηκε στην άκρη, όπου οι δελφίνοι επιδόθηκαν στο π ιός θα κάνει πιο στάσιμη την πόλη ή ποιος θα κάνει με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο, ζημιά.

Ο Μ. Στυλιανίδης, πολλά χρόνια στην πολιτική, γνωρίζοντας πράγματα και πρόσωπα στην πόλη, γνώριζε από πρώτο χέρι ότι όταν θα απελευθερώνονταν οι πολιτικές δυνάμεις που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ελεγχόμενες κάτω από την σκέπη του, δεν θα ήταν και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πραγματικά εκ του αποτελέσματος, επιβεβαιώθηκε.

Αποδείχθηκε ότι ο Χ. Δημαρχόπουλος, ενώ ήταν ένας τίμιος και εργατικός δήμαρχος, δεν κατάφερε, όχι μόνο να το κοινωνήσει, αλλά οι παρεμβάσεις του, δεν έφεραν το άμεσο αποτέλεσμα στην καθημερινότητα του Ξανθιώτη.

Μετά ήρθε η πολιτική λαίλαπα που ακούει στο όνομα Μ. Τσέπελης. Σε αυτό το σημείο της ιστορίας της πόλης, κατάφερε ο απερχόμενος δήμαρχος να ισοπεδώσει το έργο του Μ. Στυλιανίδη και του Χ. Δημαρχόπουλου.

Αν δει παραδίπλα ο Ξανθιώτης θα δει την παράταξη του Σ. Μελισσόπουλου που ναι μεν έχει αξιόλογα στελέχη, της λείπει εκείνη η δυναμική που θα μπορούσε με πυγμή να υλοποιήσει έργο στην πόλη.

Τέλος μένει ο Στράτος Κοντός.

Η μέχρι τώρα επαγγελματική του πορεία δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να «κουμαντάρει» δουλειά δύσκολη και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, σεβόμενος τα χρήματα των ασφαλισμένων και των μετόχων.

Έχει δείξει ότι είναι ένας οικογενειάρχης που σέβεται, μοχθεί και προστατεύει την οικογένεια του.
Άρα είναι έντιμος, εργατικός, δυναμικός και καλός οικογενειάρχης.
Γιατί να μη γίνει η Ξάνθη η οικογένειά του;
Πέρα από όλα αυτά, ο Στράτος, διεκδικεί τον δήμο Ξάνθης διαθέτοντας ένα πρόγραμμα αξιολογημένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του μέσου Ξανθιώτη.

Είναι ένα πρόγραμμα που έχει κοστολογηθεί από τους συνεργάτες του και σύμφωνα με αυτό, υπάρχουν οι προτεραιότητες στην υλοποίηση του.

‘Εχει εκείνες τις οικονομικές γνώσεις που θα στηρίξουν το πρόγραμμα και τις δράσεις. Έχει τις «άκρες» για να στηριχθεί η Ξάνθη στην Αθήνα και την Ε.Ε. καθώς και στα Βαλκάνια.
Μήπως είναι καιρός και εμείς οι Ξανθιώτες, να αλλάξουμε τον τρόπο επιλογής προσώπων;