Παραίτηση Γ. Ζερενίδη. Τι σημαίνει για την παράταξη του Μ. Τσέπελη;

Θα μπορούσε να γράψει κάποιος πολλά για την παρουσία του Γ, Ζερενίδη στον πολιτικό στίβο.

Θα μπορούσε να γράψει για την επαγγελματική και επιστημονική του επάρκεια, για τον σωστό βηματισμό του ως πολίτη στην κοινωνία της Ξάνθης, θα μπορούσε να πει για την διάθεση προσφοράς στην πόλη του.

Όλα αυτά είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να αναλυθούν.

Αυτή την στιγμή ο Γ. Ζερενίδης έχει παραιτηθεί από την παράταξη του Μ. Τσέπελη, αφήνοντας τον νυν δήμαρχο, σχεδόν χωρίς σοβαρό εκφραστή όλων των παραπάνω και τα βέλη  στην πολιτική του φαρέτρα λιγόστεψαν κατά πολύ.

Τα πολιτικά βέλη στην φαρέτρα του δημάρχου πλέον έχουν μειωθεί και μάλιστα σε μία επικίνδυνη πολιτική καμπή της καριέρας του, όπου η κοινωνία της Ξάνθης αμφισβητεί την ικανότητα του να προσφέρει κάτι θετικό στην πόλη καθώς επίσης ήδη νοιώθει στον σβέρκο του την καυτή  ανάσα της καρατόμησης από τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι και πολιτικό όνομα είχαν ή απέκτησαν κατά την διάρκεια της συνυπηρέτησης στα κοινά, και την οικονομική δυνατότητα να ηγηθούν της παράταξης του «απέκτησαν».

Κάποτε, προφητικά είχαμε γράψει ότι τελικά ο Μ. Τσέπελης θα μείνει στην παράταξη αυτός και τα δημοσιογραφικά «κολητιλίκια» του τα οποία όταν πάψει να «συντηρεί», είναι δεδομένο και το έχει δείξει η πορεία τους,  θα τον εγκαταλείψουν, σύμφωνα με την προσφιλή τους μέθοδο και μάλλον έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τον Μ. Τσέπελη σε μία προσπάθεια να σώσει την υστεροφημία του.

Η παραίτηση του Γ. Ζερενίδη λίγο πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου,  είναι ο σταθμός που ο Μ. Τσέπελης, θα πρέπει να σταθεί, να «ακουμπήσει» την πλάτη του στον τοίχο και να επανασχεδιάσει τα επόμενα βήματα του.

Η παραίτηση του Γ. Ζερενίδη, έφερε τα πράγματα εκεί που έπρεπε να ήταν πριν αποφασίσει ο νυν δήμαρχος να κατέβει στον εκλογικό στίβο για να διεκδικήσει τον δήμο.

Γνώριζε ο Μ. Τσέπελης από την αρχή ότι οι συνοδοιπόροι του, δεν είχαν κάτι κοινό μεταξύ τους, όπως η αγάπη για την πόλη που γεννήθηκαν, ανδρώθηκαν και έστησαν το πολιτικό και εργασιακό τους προφίλ.

Ο μόνος από την παράταξη του που είχε αυτό το προφίλ ήταν ο Γ, Ζερενίδης, ο οποίος με βάση τα παραπάνω, κοσμούσε την παράταξη του και γενάτε το ερώτημα ποιος από όλους αυτούς που έχει στο πλάι του  θα μπορούσε να είναι η προμετωπίδα της επόμενης πολιτικής του πορείας;

Ποιος από όλους τους συνοδοιπόρους στην κοινή τους πορεία, απέδειξε ότι αγαπά την πόλη που γεννήθηκε, ανδρώθηκε και δημιούργησε το προσωπικό και εργασιακό του προφίλ με εντιμότητα, ήθος και ικανότητα να βγάζει την πόλη από τα δύσκολα;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ