Σκιές χωρίς λόγο

 ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΥΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΨΙΔΗ

Με την ανακοίνωση του ο Χ. Τοψίδης κατηγορεί τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Κουρτίδη για θέματα που ανακίνησε στην Ξάνθη ο σύμβουλός του Χατζηγγενέ Ιρφάν.

Πηγές αναφέρουν ότι οι προσπάθειες του Χ. Τοψίδη για την ανεύρεση υποψηφίων στην Ξάνθη δεν ευοδώθηκε,  τον έκαναν επιθετικό απέναντι στον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κατηγορώντας τον για μία σειρά θεμάτων που ο ίδιος ο Κ. Κουρτίδης ασχολήθηκε σύμφωνα με τα καθήκοντά του που απορρέουν από την σχετική νομοθεσία και δεν ταμπουρώθηκε πίσω από αυτήν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «ΗΧΩ»

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ

Στην πρώτη περίπτωση που ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης δέχθηκε την επίθεση, αφορούσε την εγκατάσταση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης κάτι που όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης ξεκίνησε την διαδικασία πολύ πριν ανακύψουν οι σχετικές δηλώσεις στον τοπικό τύπο του κ. Χατζηγγενέ, κάνοντας αναφορά στην σχετική αλληλογραφία με το αρμόδιο υπουργείο και με την σύμφωνη γνώμη της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το υπουργείο έκανε δεκτό το εν λόγο κλιμάκιο να επανδρωθεί από εθελοντές κάτι που δεν συμφώνησαν, επιμένοντας στην αλληλογραφία να ζητά την εγκατάσταση μόνιμου κλιμακίου στην ορεινή και είναι κάτι, όπως σημείωσε ο κ. Κουρτίδης, η αντιπεριφέρεια Ξάνθης, ξεκίνησε την διαδικασία πολύ πριν η αντιπολίτευση ασχοληθεί με το εν λόγο θέμα.

Αναμένονται πλέον από το αρμόδιο υπουργείο οι τελικές του αποφάσεις.

Όσο για το δεύτερο θέμα που ανακίνησε η αντιπολίτευση και αφορά το κτιριακό του μειονοτικού γυμνασίου λυκείου Ξάνθης, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις παρέμβασης. Κτίσιμο από την αρχή νέου κτιρίου ή να επισκευαστεί το υπάρχον, τονίζοντας ότι και οι δύο περιπτώσεις, ανήκουν σε άλλους  φορείς.

Το μεν κτιριακό είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου και το επισκευαστικό είναι αρμοδιότητα άλλο φορέα και το γνωρίζουν πολύ καλά και ο κ. Χατζηγγενέ αλλά και ο κ. Τοψίδης, σημείωσε με σημασία.

Για ποιο λόγο να κατηγορηθεί η Π.Ε. Ξάνθης, η οποία και παρέδωσε στους αρμόδιους φορείς το σχολικό συγκρότημα που παρέλαβε και έχει την μορφή της δημόσιας και όχι ιδιωτικής εκπαίδευσης που ήταν παλαιότερα και είναι αδιανόητο να κατηγορείται η Περιφερειακή Ενότητα  για κάτι που δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης και φυσικά όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν γνωρίζει τον σκοπό της ανακίνησης αυτού του θέματος, ενώ γνωρίζουν και ο Τοψίδης αλλά και ο κ. Χατζηγγενέ  ότι η Αντιπεριφέρεια ουδεμία αρμοδιότητα έχει πλέον.

Όσο για την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη του κ. Μουσταφά Μουσταφά κτηνιάτρου, προκάλεσε τον κ. Χατζηγγενέ και Τοψίδη να υποδείξουν ποιος νόμος καταργεί το δικαίωμα της πρόσληψης ενός μειονοτικού επιστήμονα ως ειδικού συμβούλου.

Και εδώ ο κ. Κουρτίδης αγνοεί το κίνητρο αυτής της κατηγορία και την ανακίνηση θεμάτων που άπτονται της αρμονικής συμβίωσης των χριστιανών και των μουσουλμάνων της Ξάνθης.

Όσο για την λειτουργία της ΣΟΠΠ της Ξάνθης και της μη ένταξης της στην χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, ο κ. Κουρτίδης σημείωσε ότι προφανώς ο κ. Τοψίδης και ο κ. Χατζηγγενέ αγνοούν ότι η Αντιπεριφέρεια και ποιο συγκεκριμένα το ΣΟΠΠ της Π.Ε.  εφοδιάζεται τα μηχανήματα και αξιοποιεί τα κονδύλια μέσω της Περιφέρειας και αυτό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι άλλη μία άστοχη επίθεση προς το πρόσωπό μου και την πολιτική ιδιότητα μου,  και κυρίως, χωρίς ουσία, όταν και  οι δύο δεν γνωρίζουν την στοιχειώδη λειτουργία της Περιφέρειας.

Τέλος, σε ότι αφορά τον διαγωνισμός αδειών ταξί ΠΕ Ξάνθης και ειδικότερα την άδεια στον δήμο Αβδήρων ο κ. Κουρτίδης ανέφερε ότι η Αντιπεριφέρεια συγκέντρωσε τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων τα έστειλε στο αρμόδιο υπουργείο και το υπουργείο έκανε την κλήρωση και η προσπάθεια να σκιαστεί η εμπλοκή της Π.Ε. Ξάνθης σε αυτό το θέμα, ήταν το λιγότερο άκαιρη, διότι η αντιπεριφέρεια, ουδεμία σχέση είχε στην τελική έκβαση της όλης διαδικασίας μιας και η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο.

Αυτά κατέθεσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «ΗΧΩ» σημειώνοντας ότι ποτέ δεν κρύφτηκε και οι απαντήσεις του είναι ξεκάθαρες.