Σιγή ιχθύος από την αντιπολίτευση

ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΟΝΤΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Μπορεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στράτου Κοντού να χάλασε σε αρκετούς την «σούπα», αλλά αυτά έχει η ζωή και τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Σαφέστατα και η υποψηφιότητα του Στράτου Κοντού, έφερε επανασχεδιασμούς και επαναπροσδιορισμούς στα επιτελεία των δημοτικών παρατάξεων που διεκδικούν την διοίκηση του δήμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Διαψεύστηκαν τελικά οι Κασσάνδρες που ήθελαν τον Στράτο Κοντό να κάνει πίσω και επιβεβαιώθηκε το γεγονός, ότι ένας σοβαρός υποψήφιος δήμαρχος, που θέλει να δουλέψει, δεν βγαίνει μέσα στην «τρελή χαρά» να το διατυμπανίζει και αυτό κάνει ξεχωριστή την υποψηφιότητά του και φυσικά δένει με την σοβαρότητα που αντιμετωπίζει ο υποψήφιος δήμαρχος τα του δήμου.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι το θέμα του δήμου Ξάνθης και της διεκδίκησης της δημαρχίας, δεν είναι αστεία υπόθεση και πανηγυράκι για τον Στράτο Κοντό.

Είναι μία σοβαρότατη υπόθεση η οποία θέλει προσεκτικούς χειρισμούς και όταν δηλώσεις δημόσια ότι θα είσαι υποψήφιος, θα πρέπει να ξέρεις με ποιους θα συνεργαστείς και τι θα κάνεις για τους δημότες την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ο Στράτος Κοντός, αφού «έδεσε» σοβαρές συνεργασίες, και ήδη έχει μελετήσει τους τομείς που χρίζουν άμεσης παρέμβασης και κυρίως της σοβαρότητας που λείπει στην διοίκηση του δήμου, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα, αντιλαμβανόμενος το βάρος αυτής της δήλωσης.

Με προπομπό την σοβαρότητα, την λογική και την στέρεη διάθεση να δουλέψει, έθεσε την υποψηφιότητα του στην διάθεση των Ξανθιωτών, οι οποίοι, μετά από πολλές δεκαετίες, έχουν μία νέα πολιτική επιλογή και διαφορετική αντίληψη του διοικείν.

Σαφώς και οι επικριτές του νέου υποψηφίου δημάρχου, θα προσπαθήσουν- ήδη το προσπαθούν – να βάλλουν εναντίων του και μάλιστα όχι σε επίπεδο προγράμματος και συζήτησης για το αύριο της πόλης, αλλά με έωλα πολιτικάντικα και λαϊκίστικα επιχειρήματα.

Οι δημότες της Ξάνθης και κυρίως οι νέοι, δέχτηκαν την υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου, που μιλάει την «γλώσσα» τους και αν 1 στους 4 νέους ανθρώπους της Ξάνθης ψηφίσει, που εκτίμηση μας είναι ότι θα γίνει,  τότε η επιτυχία του νέου υποψηφίου δημάρχου, με πρόταγμα την σοβαρότητα που τον διακρίνει, την εργατικότητα και το ήθος που εκπέμπει, τότε ναι, μπορεί να γίνει η ανατροπή και η τελευταία 4ετία που πλήγωσε τους Ξανθιώτες, να περάσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

Από την στιγμή που επίσημα δηλώθηκε η κάθοδος του Στράτου Κοντού στα δημοτικά πράγματα, είναι αλήθεια ότι η xanthitimes.gr και η ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ συνομίλησε με πολύ κόσμο και κατέγραψε συμπεριφορές.

Κατέγραψε την αναμενόμενη θετική συμπεριφορά από τους δημότες – ψηφοφόρους- «συνέλαβε» όμως και στελέχη της αντιπολίτευσης να συνομιλούν σε «στέκια» χαμηλόφωνα με σκεπτικισμό.

Συναντήσαμε παρέες από στελέχη της διοίκησης του δήμου, της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, οι οποίοι απέφυγαν μεν να εκδηλωθούν, όμως, ο σκεπτικισμός ήταν έκδηλος και καταγεγραμμένος στα πρόσωπά τους.

Η υποψηφιότητα του Στράτου Κοντού, επανατοποθετεί τα «κόζια» στο τοπικό πολιτικό σκηνικό του δήμου Ξάνθης, ακόμη και για τον ίδιο, ο οποίος πλέον, θα πρέπει με τις επιλογές του να ξεχωρίσει την «ήρα από το στάχυ».

Ήδη καταγράφουμε συμπεριφορές από «διάττοντες» αστέρες της τοπικής πολιτικής σκηνής,  οι οποίοι στο παρελθών αναρωτιόντουσαν αν θα μπορέσει ο Στράτος Κοντός να εμπνεύσει τους νέους της Ξάνθης να σηκωθούν από τον καναπέ για να ψηφίσουν, συγκρίνοντας προφανώς συμπεριφορές της νυν διοίκησης, η οποία είχε «δεμένους» τους ψηφοφόρους, να επανατοποθετούνται θετικά προς την προσπάθεια του υποψηφίου δημάρχου.

Δεχθήκαμε ερωτήσεις του τύπου ποια ονόματα από την παράταξη του Στράτου Κοντού θα «κουβαλήσουν» τους ψήφους, απαντήσαμε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εφ’ όσον ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα ονόματα των συνοδοιπόρων  του υποψηφίου δημάρχου και είπαμε μερικά ονόματα τα οποία έχουμε στην διάθεση μας μόνον από δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι αντίδραση των «μυημένων» στα τοπικά πολιτικά πράγματα ήταν: «Σοβαρά αυτοί  θα είναι συνυποψήφιοι με τον νέο υποψήφιο δήμαρχο»;

Ήδη όπως μαθαίνουμε από διάφορες πηγές, τα επιτελεία των παρατάξεων επανασχεδιάζουν ακόμη και τα συνθήματα τους.

Όπως και να έχει το όλο θέμα, η υποψηφιότητα του νέου δημάρχου, ανακατεύει την «τράπουλα» και έχουμε την αίσθηση ότι οι τρείς παρατάξεις από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, εκτός από το ότι τραυματίζει το κόμμα της ΝΔ, είναι πάρα πολλές για να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Θα υπάρξουν ανατροπές;

Ίσως…

Ο χρόνος θα δείξει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ