300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και 300 ευρώ γιατί ξέχασε να βάλει την πινακίδα στο μαγαζί του που να λέει πόσα άτομα επιτρέπονται. Μήπως είναι  πολλά;

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» Η ΛΟΓΙΚΗ ΞΕΦΥΓΕ

Γράφουμε πάντοτε ότι οι 300 που νομοθετούν στην Αθήνα δεν έχουν βάλλει πενιά στην ζωή τους και δεν έχουν βγάλει ούτε 1 ευρώ από την εργασία τους γιατί αν αυτό είχε συμβεί, θα το ξανασκέφτονταν να βάλλουν πρόστιμο σε κάποιον επαγγελματία, όχι γιατί δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας για τον covid, αλλά γιατί ξέχασε να βάλλει την πινακίδα, ένα κομμάτι χαρτί δηλαδή που στην ουσία να λέει ότι πρέπει να αναφέρει πόσα άτομα επιτρέπονται στο κατάστημά του.

Και εδώ πλέον μπαίνει το θέμα της λογικής.

Δηλαδή αν ο επαγγελματίας έβαζε μία ταμπέλα στην είσοδο του μαγαζιού του και έλεγε ότι επιτρέπεται ο διπλάσιος αριθμός πελατών τότε οι ελεγκτές θα έπαιρναν την μεζούρα, θα μετρούσαν το κατάστημα και θα του έριχναν πρόστιμο για ψευδή δήλωση;

Με λίγα λόγια, το κράτος διαχρονικά έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται τον πολίτη του με αποτέλεσμα ούτε ο πολίτης να εμπιστεύεται το κράτος του αφού ξέρει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά και πώς αν στοχοποιηθεί ο επαγγελματίας ή ο πολίτης, δεν την γλυτώνει τον «Θεό να έχει μπάρμπα».

Με λίγα λόγια αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι οι 300 που νομοθετούν, νομοθετούν μόνο σε βάρος του πολίτη.

Είναι βέβαιο ότι αν το κράτος έβαζε τα πρόστιμα για να συνετίσει τον πολίτη,  το ύψος του προστίμου θα ήταν μέσα στα λογικά πλαίσια.

Άρα οι κρατικές οντότητες κινούνται στην λογική της «αρπαχτής».

Τα υπέρογκα πρόστιμα θα πάνε στο δημόσιο ταμείο, έτσι μεγαλώνει το χρέος, μεγαλώνουν οι πιθανότητες ενός νέου μνημονίου.

Ποιοι θα κερδίσουν;

Οι συνήθεις ύποπτοι, αυτοί δηλαδή που έχουν την εσωτερική πληροφόρηση και συνήθως είναι από τον κύκλο των «χαμένων πολιτικών».

 

Διαβάστε τι λέει η ανακοίνωση της Αστυνομίας: Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  • 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,
  • 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.