ΑΔΥΝΑΜΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

– ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΕΔΡΑ

Με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ξάνθη, ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Μία Περιφέρεια όπου το σκηνικό στους τρείς νομούς της Περιφέρειας  είναι ξεκάθαρο και όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν ποιοι θα είναι οι επόμενοι βουλευτές στην επόμενη βουλή εκτός αν διαλυθεί αμέσως η προκύψασα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου  και πάμε σε επαναληπτικές.

Στην θολή πολιτική εικόνα μένει η Ξάνθη και η Ροδόπη.

Στην Ροδόπη λίγο πολύ ξεκαθαρίζει το τοπίο με τον κυβερνητικό βουλευτή και πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη να δυναμώνει το εκεί ψηφοδέλτιο.

Δυστυχώς για την ΝΔ στην Ξάνθη, πορεύεται με ένα ψηφοδέλτιο που «κουτσαίνει» και η μόνη εξαίρεση είναι η Μαίρη Τσιακίρογλου που οι ψηφοφόροι πλέον της ΝΔ έχουν ένα αποκούμπι και ο λόγος είναι ότι παρότι η ΝΔ κυβέρνησε επί 4 χρόνια,  δεν «κοινωνήθηκαν» πράγματα από το έργο της κυβέρνησης, στην τοπική κοινωνία.

Η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον κυβερνητικό βουλευτή Σ. Τσιλιγγίρη, την τοπική κομματική οργάνωση και την «περίεργη» συμπεριφορά του νυν δημάρχου Μ. Τσέπελη ο οποίος μπορεί να δηλώνει «Ντοράκιας» – ή δήλωνε – έτρεχε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙζΑ στα υπουργεία για να κάνει τις δουλείες του αμαυρώνοντας έτσι την ΝΔ στην Ξάνθη και δίνοντας υπόσταση στον ΣΥΡΙΖΑ του 3%,  ελέω Προξενείου να έχει έναν βουλευτή και σε αυτές τις εκλογές να διεκδικεί και δεύτερο.

Δυστυχώς τα τοπικά στελέχη της ΝΔ στην Ξάνθη και στην Περιφέρεια, αδιαφορώντας για το μέλλων της Περιφέρειας, δεν εισηγήθηκαν το «ψαλίδισμα» των παράνομων δράσεων του Προξενείου και σχεδόν την άμεση ανάμειξή του στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Χώρας μας και ιδιαίτερα της Ξάνθης.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα και στις παρούσες εκλογές, τον κύριο λόγο στους μειονοτικούς υποψηφίους να έχει το Προξενείο.

Οι βουλευτές και οι τοπικές ηγεσίες, όχι μόνο δεν εισηγήθηκαν στον Κ. Μητσοτάκη, παρόλες τις κρίσιμες συνθήκες με την επιθετικότητα της Άγκυρας, να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της δράσεις του Προξενείου, αλλά σε πολλές των περιπτώσεων συνεργάσθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,  αυτή την τετραετία της διακυβέρνησης από τον Κ. Μητσοτάκη, βάζοντας «θεμέλια» για την επανεκλογή τους.

Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να «παίζεται» η έδρα της ΝΔ στην Ξάνθη.

Ευτυχώς που ένα νέο πρόσωπο εκπροσωπεί την ΝΔ στην Ξάνθη με πολλές πιθανότητες να κρατήσει «ζωντανή» την ΝΔ στην Ξάνθη και είναι αυτό της Μαίρης Τσιακίρογλου όπου ο κόσμος της ΝΔ, όσο πικραμένος να είναι, βλέπει στο πρόσωπό της μία δυναμική παρουσία η οποία είναι έτοιμη να παλέψει για να αλλάξει την εικόνα της ΝΔ στην Ξάνθη.

Να της ευχηθούμε καλή δύναμη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ