Σύναξη των Επιταφίων στην Κεντρική πλατεία

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEXT TV

Μαίρη Τσιακίρογλου: Η φετινή μεγάλη προσέλευση, ευλάβεια και κατάνυξη του κόσμου, δείχνει πως με την Πίστη μας, μπορούμε να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια. Εύχομαι σε όλους τους Ξανθιώτες καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Με μεγάλη κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκε φέτος η περιφορά και σύναξη των Επιταφίων στην Κ. πλατεία της Ξάνθης για την Μεγάλη Παρασκευή 2023. Χιλιάδες πιστοί, κρατώντας κεράκια στα χέρια, έδωσαν το παρών στη σύναξη των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (14/04) και χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες από ψηλά.

Οι Επιτάφιοι από τις ενορίες της πόλης συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 21:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης. Προηγήθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου, ενώ ο Μητροπολίτης Ξάνθης χοροστάτησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

Μιλώντας στο Next tv η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου ευχήθηκε στους Ξανθιώτες Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, επισημαίνοντας την μεγάλη κοσμοσυρροή και κατάνυξη του κόσμου φέτος στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης που ήταν πράγματι εντυπωσιακή αλλά και συγκινητική. “Μετά από 3 χρόνια πανδημία, η  φετινή μεγάλη προσέλευση, ευλάβεια και κατάνυξη του κόσμου, δείχνει πως με την Πίστη μας, μπορούμε να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια. Εύχομαι σε όλους τους Ξανθιώτες καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! “!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΗΜΟΝΑ

Στο μήνυμά τους προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους συμβολισμούς της Ανάστασης κάνοντας ειδική μνεία στο μήνυμα που έστειλε ο Χριστός με τη Σταύρωσή του.

«Ο Χριστός, όταν μετά την Ανάστασή του, την ίδια ημέρα, το απόγευμα, έκανε την εμφάνισή του στους φοβισμένους μαθητές του, για να βεβαιωθούν εκείνοι ότι δεν ήταν άλλος, ούτε φάντασμα, τους έδειξε τα χέρια του. Οι μαθητές βλέποντας τα πληγωμένα του χέρια αναγνώρισαν τον Κύριο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, τονίζοντας πως «τα σημαδεμένα από τα καρφιά χέρια του Χριστού έγιναν η αιτία για να τον αναγνωρίσουν οι μαθητές του, να γίνουν μάρτυρες της Αναστάσεως, προσφέροντας την αυταπάρνησή τους, τον κόπο, τον ιδρώτα»

Ειδική μνεία επίσης ο Μητροπολίτης Ξάνθης έκανε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες νέα παιδιά, έκανε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του. «Το μυαλό μας στρέφεται στα παιδιά εκείνα που ξεκίνησαν μετά το τριήμερο των Αποκριών να επιστρέψουν στις σπουδές τους αλλά που δεν έφτασαν ποτέ. Ευχόμαστε να αναπαύσουν τις ψυχές τους. Και στις μάνες εκείνες, αλλά και στις μάνες όλου του κόσμου που στερήθηκαν τα παιδιά τους, Εκείνος να σταλάξει την ελπίδα, την παρηγοριά και την υπομονή, γιατί μόνο Εκείνος μπορεί» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Ευχαριστούμε το NEXT TV που χρησιμοποιήσαμε μέρος του υλικού του. Δεν κατέστη δυνατή η παρουσία μας για λόγους ανωτέρω βίας

Xanthitimes.gr