Σοβαρά ερωτήματα από την Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Ξάνθης για τον θάνατο του 49χρονου Αξιωματικού

ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΜΕΘ ΘΑ ΚΡΑΤΙΩΤΑΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ;

 Και να λοιπόν που η κλειστή ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης  δεν ανταποκρίθηκε στην αποστολή της γιατί είναι κλειστή

 

Σαφώς και δεν είμαστε ειδικοί να κρίνουμε και μάλιστα μετά χριστό προφήτες, όμως γράφουμε εδώ και καιρό ότι η κλειστή ΜΕΘ ίσως στοιχίσει σε ζωές.

Επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο;

Όπως και να έχει το όλο θέμα η Ένωση των Στρατιωτικών Π.Ε. Ξάνθης κάνοντας αναφορά στην απώλεια του 49χρονου συναδέλφου Λοχαγού , εκτός από τα θεσμικά θέματα που ανοίγει αναφορικά με την διασφάλιση της υγείας των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην έδρα του ΔΣΣ, ανοίγει και το μεγάλο θέμα της κλειστής ΜΕΘ που αν λειτουργούσε ίσως και να μην έφτανε στο απευκταίο συμβάν.

Αλήθεια, ακόμη δεν παραιτήθηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου; Ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ; Ο λαλίστατος υπουργός Υγείας που μόνο για την υγεία των Ξανθιωτών δεν ενδιαφέρεται, οι τοπικοί βουλευτές που δεν πίεσαν τον υπουργό, οι τοπικές διοικήσεις της Ξάνθης;

Κανένας;

Όλοι αυτοί που άμεσα ή έμμεσα ευθύνονται με την ολιγωρία και την αδιαφορία για τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας, μπορούν και κοιμούνται ήσυχα;

Δεν τους στοιχειώνουν οι ψυχές που ταλαιπωρούνται καθημερινά;

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Στρατιωτικών της Π.Ε. Ξάνθης.

Την Πέμπτη 30 Μαρ 23, συνάδελφος μας, κατά τη διάρκεια της νυκτερινής εκπαίδευσης κατέρρευσε έξω από το Διοικητήριο της Μονάδας του. Άμεσα, ιατρός του ΣΤΕΠ του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Εξαιτίας της αδυναμίας ανταπόκρισης του ΓΝ Ξάνθης, που εδώ και καιρό φέρεται να μην λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής του Θεραπείας (!), ο συνάδελφός μας μεταφέρθηκε επειγόντως, λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, στο ΓΝ Καβάλας, όπου εισήχθη σε ΜΕΘ. Δυστυχώς, την επόμενη μέρα ο συνάδελφος κατέληξε, γεγονός που σκόρπισε τη θλίψη στο στράτευμα.

 

Πλέον των αιτιών θανάτου που πρέπει να αναζητηθούν, το Διοικητικό μας Συμβούλιο θέτει σοβαρά ερωτήματα, η απάντηση των οποίων θα καταδείξει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή μας για τους στρατιωτικούς.

 

α.   Γιατί ο συνάδελφός μας μεταφέρθηκε στο ΓΝ Ξάνθης και όχι στο 212 ΚΙΧΝΕ; Μήπως επειδή ο ρόλος του περιορίζεται στις περιοδικές υγειονομικές εξετάσεις και μόνο, η υποβάθμιση του οποίου απαγορεύει την αντιμετώπιση αντίστοιχων έκτακτων περιστατικών;

 

β.   Γιατί δεν λειτουργούσε η ΜΕΘ του ΓΝ Ξάνθης; Αν λειτουργούσε, θα μπορούσε να είχε σωθεί ο συνάδελφός μας;

 

γ.   Μπορεί η Υπηρεσία και κατά προέκταση η Πολιτεία να εγγυηθεί στα στελέχη των ΕΔ ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη στην Ξάνθη δύναται να ανταποκριθεί σε όλα τα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, όπως του συναδέλφου; Αν όχι τι θα πράξει;

 

Παρακαλούμε για τις κατά την αρμοδιότητά σας ενέργειες ανάδειξης του θέματος.

 

Οι κ.κ. βουλευτές, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και την κατά κρίση τους κοινοβουλευτική παρέμβαση.

 

Τα ΜΜΕ, προς τα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και την κατά κρίση τους δημοσιοποίηση του θέματος.