Με ανακοίνωση του ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΞ, αναφέρει ότι παρόλα τα αρνητικά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο αναφορικά με τον διεθνή διαγωνισμό των 5 εκ. ευρώ της εταιρείας  ο οποίος  καθυστέρησε να τελειώσει την διαδικασία για τον λόγο ότι   το Ζ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ασκώντας προ συμβατικό έλεγχο, καθυστέρησε την όλη διαδικασία για 3 τυπικούς λόγους όπου τελικά,  έκανε δεκτή την προσφυγή της ΔΕΥΑΞ διακαιώντας τις προσπάθειες του προεδρείου και των υπηρεσιακών παραγόντων, τονίζοντας ότι τελικά, θα υπογραφή η σύμβαση.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: Τον τελευταίο μήνα διαβάσαμε δημοσιεύματα, ακούσαμε ραδιοφωνικές μεταδόσεις που αφορούν στην Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης με επιλεκτικές διαρροές εγγράφων ακόμη και πρακτικών από συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ αφήνονταν υπαινιγμοί για δήθεν παράνομες συμπεριφορές μελών του Δ.Σ. και στελεχών της επιχείρησης. Αιτία αποτέλεσε ο διεθνής διαγωνισμός που αφορά στην Αναβάθμιση Υποδομών Δικτύου Ύδρευσης – στον έλεγχο διαρροών Ύδρευσης Δήμου Ξάνθης, προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ και η απόφαση  του Ζ’ Κλιμακίου Ελεγκτικού Συνεδρίου που ασκώντας προσυμβατικό έλεγχο, έκρινε ότι κωλύεται η υπογραφή για τρεις συγκεκριμένους τυπικούς λόγους.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΞ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: Θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης, το έργο θα γίνει και οι Ξανθιώτες θα απολαύσουν τις ωφέλειες αυτής της επένδυσης άμεσα. Ο κίνδυνος να καθυστερήσει το έργο ή ενδεχομένως να χαθεί, απετράπη χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των στελεχών της Επιχείρησης και της Επιτροπής Διαγωνισμού, στα οποία πίστεψε όπως αποδείχτηκε από τις εξελίξεις, μόνο ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Για να καταλήξει λέγοντας: Μια συγγνώμη προς όλους, όσους το όνομα τους διασύρθηκε αναίτια, είναι νομίζω, οφειλόμενη.