Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης έκοψε την πίτα του.

Σεμνά λιτά και με αγάπη, όπως κάνει σε όλες του τις εκδηλώσει ο Σύλλογος, έκαψε την πίτα του και η ανακοίνωσή του έχει ως εξής.

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Ποντίων Ν.Ξάνθης και της βράβευσης των αριστούχων μαθητών καθώς και των εισακτέων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, υποδέχθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, όλους τους φίλους και τους επίτιμους καλεσμένους των τοπικών αρχών, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Ευχαριστούμε θερμά που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονα, τον βουλευτή Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη, τον Αντιπεριφεριάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Αν. Μακεδονίας & Θράκης κ. Αθηνά Νακούση, τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης και τους εκπροσώπους των πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.

-Ευχαριστούμε από καρδιάς τα μέλη του τμήματος γυναικών για τα παραδοσιακά εδέσματα που απολαύσαμε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καθώς και τους φίλους του συλλόγου για την προσφορά των υπόλοιπων εδεσμάτων, τον Σταθης Αναστασιαδης , την Maria Pasiadopoulou και τον Nektarios Gavriilidis

-Την εξαιρετική βασιλόπιτα, η οποία έφερε ως διακοσμητικό μοτίβο το λογότυπο του Συλλόγου, επιμελήθηκε η κ. Φωτεινή Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδη , την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

-Το φλουρί της βασιλόπιτας βρέθηκε στο κομμάτι των χορευτικών τμημάτων. Οι τυχεροί στα ατομικά πιτάκια ήταν οι εξής: Ο Δήμαρχος Αβδήρων κ.Γεώργιος Τσιτιρίδης, ο μικρός Γιάννης Χαραλαμπίδης και ο Γεώργιος Παπαευαγγέλου, στους οποίους δόθηκε ως δώρο ένα ποντιακό λεξικό και ένα cd με τα ποντιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές του Πόντου.

Πάντα επιτυχίες κ τύχη σε όλους ”

Ξεχωριστές ευχαριστίες στους νέους και τις νέες του Συλλόγου, που με τις επιτυχίες τους γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και φάρος ελπίδας για το μέλλον.

-Ευφραιμίδη Δημοσθένη του Νικολάου (Εισαγωγή στο Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Δημ.Πανεπιστημίου Θράκης – Ορεστιάδα)

-Ζυγόρη Χριστόδουλο του Βασιλείου (Εισαγωγή του στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στην Πολυτεχνική Σχολή – Πάτρα)

-Αδαμίδη Βασίλειο του Κοσμά (Προαγωγή στην Γ΄Γυμνασίου με βαθμό 19 6/15)

-Δαηλίδη Σωτήριο του Αντωνίου (Προαγωγή στην Β΄Γυμνασίου με βαθμό 19 12/15)

-Δαργανάκη Δημήτριο του Κων/νου (Προαγωγη στην Γ΄Γυμνασίου με βαθμό 19 14/15)

-Ιωαννίδη Μιχαήλ του Γεωργίου (Προαγωγή στην Β΄Γυμνασίου με βαθμό 18 8/15)

-Κιαχίδου Αναστασία του Ηλία (Προαγωγή στην Γ΄Γυμνασίου με βαθμό 19 8/15)

-Κυνηγοπούλου Κων/να του Λαζάρου (Προαγωγή Α΄Γυμνασίου με βαθμό 18 15/21)

-Παπαευαγγέλου Γεώργιο του Δημητρίου (Προαγωγή Α΄Γυμνασίου με βαθμό 19 6/15)

-Σαραντίδη Ιωάννη του Εμμανουήλ (Προαγωγή Β΄Γυμνασίου με βαθμό 18 11/15)

-Σπυριάδου Δαρεία του Ντένη (Προαγωγή Β΄Γυμνασίου με βαθμό 19 6/15)

-Τσουκαλίδη Βασίλειο του Αλέξη (Προαγωγή Β΄Γυμνασίου με βαθμό 18 7/15)

Ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου, η συνολική προσφορά και στήριξη των οποίων, υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, όπως και όλων των άλλων.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη εκδήλωση ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, σας ευχαριστούν και σας εύχονται μια χαρούμενη και δημιουργική νέα χρονιά!