Επίσκεψη Πρωθυπουργού στην Ξάνθη. Πρώτη εκτίμηση από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Α. Νταμπουρατζή

Σε μία πρώτη εκτίμηση προχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ξάνθης Αλέξανδρος Νταμπουρατζής αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Ξάνθη.

Ζητήσαμε να μας παρουσιάσει μία πρώτη εκτίμηση γιατί ήταν ο κύριος ενορχηστρωτής και διοργανωτής της επίσκεψης.

Προχωρώντας σε μία πρώτη εκτίμηση την χαρακτήρισε θετική και σχετικά με την μικρή κινητοποίηση των κομματικών στελεχών της ΝΔ, κατέγραψε την αυθόρμητη συγκέντρωση των Ξανθιωτών και των επαγγελματιών τόσο κατά την διαδρομή του προέδρου της ΝΔ από την πλατεία Ελευθερίας στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου οι πολίτες επαγγελματίες και μη, ήθελαν να ανταλλάξουν μια κουβέντα με τον Πρωθυπουργό.

Ένας Πρωθυπουργός απλός, λιτός και καλός συνομιλητής.

Η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Πρωθυπουργού από την Ξάνθη και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στον Έβρο, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ταμπουρατζή έχει σημειολογικό χαρακτήρα.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ξάνθης Α. Νταμπουρατζής αναφέρθηκε στους δεσμούς της οικογένειας Μητσοτάκη με την Ξάνθη και μίλησε επί μακρόν για την αυθόρμητη προσέλευση του κόσμου στην κεντρική πλατεία. «Ο Πρωθυπουργός, μίλησε με τον κόσμο σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα και η παρουσία του στην Ξάνθη θεωρείτε πετυχημένη».

Στην συνέχεια ο κ. Νταμπουρατζής αναφέρθηκε στην εξαγγελία των έργων που θεωρούνται σημαντικά για την Ξάνθη όπως ο κάθετος άξονας Ελλάδος Βουλγαρίας, το αρδευτικό, όπου και θα οδηγηθεί σε ανάπτυξη και ευημερία η περιοχή μας και οι υποδομές αποτελούν σημαντικό παράγοντα μαζί με τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Επεσήμανε ότι δεν διέρρευσαν ονόματα υποψηφίων,  πέρα από την δήλωση του Πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.

Τι σημαίνει η υποψηφιότητα του προέδρου στον Έβρο;

Α. ΝΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗΣ: «Η Ελλάδα ξεκινάει από την Θράκη»

Στήριξη στον Χ. Μέτιο

 

Α. ΝΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗΣ: Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα ανακοινώθηκε η στήριξη του Προέδρου στον Χ. Μέτιο, ο οποίος τα τρία τελευταία χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της ΑΜΘ έχει επιδείξει έργο και άρα είναι λογικό να στηριχθεί εκ νέου».

Κάνοντας αναφορά για τις υποψηφιότητες στην Ξάνθη, ανέφερε ότι το ενδιαφέρων είναι μεγάλο και ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η διαδικασία, στην λογική να επιλεχθεί ο κατάλληλος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στην Ξάνθη με δεδομένο ότι δεν ανακοινώθηκε τίποτα αναφορικά με τις υποψηφιότητες.

Εθνικά θέματα επιθετικότητα του Ερντογάν. Πόσο επηρεάζουν τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλογών;

Α. ΝΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗΣ: όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Σίγουρα είναι ένας σοβαρός λόγος που ο πρόεδρος λαμβάνει υπόψη του την συμπεριφορά της γείτονος, όμως ο Πρωθυπουργός της Χώρας, τηρεί και στηρίζει τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε 4 χρόνια. Σίγουρα η εκλογική διαδικασία στην γείτονα χώρα παρακολουθείτε αλλά δεν καθορίζει τον χρόνο της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και θέλουμε την αυτοδυναμία και πιστεύουμε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Αυτό έδειξε η περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη».

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ξάνθης Α. Νταμπουρατζής διευκρίνισε ότι τα γραφεία του κόμματος τοπικά είναι πάντοτε ανοιχτά και πάντοτε υπάρχει κάποιο στέλεχος για να ενημερώσει τα μέλη και τους ψηφοφόρους.