Καλάθι του νοικοκυριού και διάφορα άλλα … συσσίτια

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Χωρίς να θέλω να παίξω τον ρόλο του διαβόλου αναφορικά με όλα αυτά τα … επιδόματα επιβίωσης σε μία καταιγίδα ανατιμήσεων, ακρίβειας και κυρίως να καυτηριάσω τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, έχω να πω ότι όλο αυτό το «μουχαμπέτι» που στήθηκε και «δουλεύει», κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

Και ευτυχώς που στα πράγματα είναι η ΝΔ και με πολύ δουλειά, οι υπουργοί καταφέρνουν προς το παρών, να κρατούν την κοινωνία σε ύπνωση και δεν έχουμε εκρήξεις.

Για φαντασθείτε σε αυτόν τον κοινωνικό ορυμαγδό να είχαμε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ με την … προοδευτική και εκτός πραγματικότητας αντίληψη;

Θα είχαμε πεθάνει όλοι από την πείνα.

Άρα σε αυτό το κομμάτι η Χώρα είναι τυχερή μέχρις ενός σημείου που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα.

Όμως παράλληλα με την όποια στήριξη της κοινωνίας, η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλώσει χρόνο για το πώς θα βγούμε από την κρίση.

Εμείς οικονομολόγοι δεν είμαστε, αλλά από την εμπειρία μας στην καταγραφή πολιτικών, μάθαμε ότι στις οικονομικές κρίσεις, οι δημόσιες επενδύσεις είναι αυτές που κρατούν τα πράγματα σε ισορροπίες δίνοντας δουλειά στην αγορά και στους εργαζόμενους ένα καλύτερο μεροκάματο.

Με λίγα λόγια, η χρονιά πήγε καλά με τον τουρισμό. Τα πακέτα στήριξης από την Ε.Ε. έχουν ετοιμασθεί.

Μήπως είναι καιρός, παράλληλα με την στήριξη τις κοινωνίας με αυτά τα επιδόματα όπου την μετατρέπουν σε πολίτες με απλωμένο το χέρι και όχι παραγωγικούς, θα πρέπει οι υπουργοί να εστιάσουν και στο πώς θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και όχι ανεργίας που δημιουργεί με την επιδοματική πολιτική της;

Και ευτυχώς που δεν έχουμε ΣΥΡΙΖΑ γιατί όλα τα παραπάνω είναι στην δική τους λογική.

Επίσης θα πρέπει η κυβέρνηση να δει τους μικρομεσαίους οι οποίοι πλέον είναι αντιμέτωποι με το κλείσιμο των επιχειρήσεων από τις πάρα πολλές υποχρεώσεις λόγω της ακρίβειας.

Αλλάξτε ρότα κύριοι της κυβέρνησης γιατί αφήνεται χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και ήδη μιλά για στήριξη των μικρομεσαίων όταν θα γίνει κυβέρνηση.

Το πώς στήριξε τους μικρομεσαίους το είδαμε τα χρόνια που κυβέρνησε τον τόπο.

Άρα λοιπόν, αν δεν θέλετε πραγματικά να χάσετε τους μικρομεσαίους που πνέουν τα λοίσθια τους, μην τους αφήσετε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ