Δεν ενδιαφέρει πόσα χρόνια είναι κλειστή η σχολή της Αστυνομίας στην Ξάνθη.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Πολλά ακούγονται από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση των Αθηνών στην Ξάνθη για το λάθος μέτρημα των χρόνων που παραμένει κλειστή η σχολή της Αστυνομίας και δεν νομίζω πώς αυτό είναι το ζητούμενο.

Με λίγα λόγια μικρή σημασία έχει αν ο Ζειμπέκ έκανε λάθος στο μέτρημα και είναι κλειστή η σχολή 10 ή 11 χρόνια και ο στενός κύκλος του βουλευτή Τσιλιγγίρη αντιτίθεται σε αυτό το μέτρημα του Ζειμπέκ, αλλά ότι η σχολή είναι κλειστή και δεν θα έπρεπε.

Για τον σκεπτόμενο Ξανθιώτη σημασία έχει ότι μία ζωντανή και χρήσιμη στην κοινωνία της Ξάνθης δομή έκλεισε και παραμένει κλειστεί.

Στον αντίποδα, η σχολή  φιλοξενεί λαθρομετανάστες οι οποίοι στην ουσία έκαναν επιδρομή στην χώρα μας, στερώντας από τους πολίτες το κρίσιμο οξυγόνο για να αναπτυχθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Άρα το κλείσιμο της σχολής δεν έχει να κάνει με το πόσα χρόνια είναι κλειστή αλλά γιατί είναι κλειστή και οι δύο βουλευτές, Σ. Τσιλιγγίρης της κυβέρνησης και Ζειμπέκ της αντιπολίτευσης εκεί θα πρέπει να εστιάσουν.

Πρέπει να παραμείνει κλειστή;

Να παραμείνει, αλλά η Αθήνα θα πρέπει να αποζημιώσει με κάποιο τρόπο την Ξάνθη.

Επίσης, εκεί πρέπει να εστιάσουν οι δύο τοπικοί βουλευτές και να αφήσουν τους μικροκομματισμούς.

Τελεία και παύλα. Η σχολή πρέπει να ανοίξει. Αν δεν γίνει να δοθεί κάτι άλλο αντίστοιχο στην πόλη της Ξάνθης.

Το πιο απλό που μπορεί να κάνει η πολιτεία είναι, να συμπληρώσει το οργανόγραμμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Ξάνθης με τους αστυνομικούς που λείπουν. Έτσι και θα στηριχθεί η πάταξη του εγκλήματος αλλά συν 80 αστυνομικοί περίπου που λείπουν, θα μπορέσουν να υποστηρίξουν με τα χρήματα τους από την μισθοδοσία τους, το οικονομικό ισοζύγιο της Ξάνθης.

Κάπως έτσι εκτιμώ πώς πρέπει να βλέπουν το θέμα οι δύο βουλευτές του νομού και όχι μικροκομματικά και δείγμα της αδυναμίας τους να αντιληφθούν τι θέλει η τοπική κοινωνία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ