Κ. Κουρτίδης «Μου ζήτησαν την βοήθεια και την έδωσα»

Μαθαίνουμε ότι η επίσκεψη του Γερμανού Μίχαελ και της Σίντι από την Γαλλία συντροφιά με τα δύο τετράποδα τους που κάνουν τον γύρω της Ευρώπης, ήταν η αιτία να τους παραπέμψουν στον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Κουρτίδη από τον οποίο ζητήθηκε να βρεθεί ένας χώρος για να ξεκουραστούν τα ζωντανά τους  και να τύχουν της δέουσας  φροντίδας δηλαδή ένα πανδοχείο.

Τότε ο Κ. Κουρτίδης με την βοήθεια φίλων, τους έστειλε σε έναν στάβλο στους Τοξότες όπου περιποιήθηκαν τα ζωντανά τους και ο Μίχαελ με την Σίντι κατέλυσαν σε κάποιο ξενοδοχείο.

Όπως μας είπε ο Κ. Κουρτίδης οι τουρίστες με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο, του είπαν ότι προορισμός τους είναι η Βουλγαρία μιας και δεν μπορούνε να περάσουν στην Τουρκία λόγω ειδικών τελωνιακών διατυπώσεων για τα ζώα και έτσι περιορίζουν το ταξίδι τους στις χώρες της Ε.Ε. και όταν ρωτήσαμε τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης γιατί χάλασε τον πολύτιμο χρόνο του προκειμένου να εξυπηρετηθούν αυτοί οι ταξιδιώτες, απάντησε λέγοντας «από όπου και αν περάσουν αυτοί οι άνθρωποι,  θα πούνε ότι η Ξάνθη είναι φιλόξενη».

Αλήθεια αυτό λέει κάτι στους επαγγελματίες του τουρισμού και τους πολιτικούς εκπροσώπους του τόπου;

Άραγε κάποιοι που δήθεν προωθούν τον τουρισμό ανά τον κόσμο σκέφθηκαν ποτέ ότι μπορεί να επισκεφθούν τον τόπο και άνθρωποι  ή ομάδες ανθρώπων με αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο;

Άραγε μπορεί αυτό το μεμονωμένο γεγονός να γίνει τροφή για σκέψεις ανάπτυξης του πρωτοποριακού τουρισμού έστω βάζοντας μπροστά τα γαϊδουράκια; ή ανθρώπους να θέλουν να κάνουν μία βόλτα στα ορεινά της Ξάνθης με τα γαϊδουράκια;

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγοι:

Το είδαμε και αυτό. Ο Μιχαέλ από τη Γερμανία και η Σίντι από τη Γαλλία έφτασαν στην Ξάνθη με τα συμπαθητικά τετράποδά τους. Πλέον κανένα από τα δεκάδες χάνια δε λειτουργεί. Ευτυχώς βρέθηκε στάβλος σε χωριό έξω από την Ξάνθη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ