Η χουντική ομάδα Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα αποφάσισε να μετατρέψει την προσαγωγή σε σύλληψη 5 μελών της ΛΑΕ και άλλων συλλογικοτήτων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και να δικάσει αύριο Πέμπτη 15/3 στις 12:00 το μεσημέρι στο αυτόφωρο, στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων τους 3 από αυτούς με κατηγορίες για τα πλημμελήματα: Αντίσταση κατά της αρχής – Διατάραξη κοινωνικής ειρήνης – Απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών. Προσπαθούν επίσης να κατασκευάσουν κι άλλες κατηγορίες, ώστε να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση των αγωνιστών.

Η αστυνομικές επιθέσεις έγιναν στην συγκέντρωση για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λαϊκών περιουσιών -οι περισσότερες έχουν τίμημα μεταξύ 30 – 100 χιλ. ευρώ- που είχαν καλέσει η Λαϊκή Ενότητα, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, το ΕΠΑΜ και άλλες συλλογικότητες έξω από το συμβολαιογραφείο επί της Θεμιστοκλέους 42, στην Αθήνα.

Από την άγρια και ωμή επίθεση με γκλομπς , επειδή κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αυγά, τραυματίστηκαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι που μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ένα περιπολικό κόντεψε να παρασύρει έναν δημοσιογράφο. Είναι φανερό ότι οι εντολές του Τσίπρα αυτή τη φορά ήταν τα ΜΑΤ να κτυπήσουν αδιακρίτως άντρες, γυναίκες και ανήλικα παιδιά, ώστε να κτυπηθεί το αναπτυσσόμενο κίνημα προστασίας των πρώτων κατοικιών στην ρίζα του.

Ήδη 12 βουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Χουντής και η Σοφία Σακοράφα από την Ελλάδα, ο Νιοκλής Συλικιώτης από την Κύπρο, η Σαμπίνε Λόσινγκ από την Γερμανία κ.ά., καταδίκασαν την βία που ασκήθηκε από τις ελληνικές αρχές κατά των ιδιοκτητών λαϊκών ακινήτων και των ακτιβιστών που αγωνίστηκαν για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών. Στέκονται αλληλέγγυοι και υποστηρίζουν πλήρως «τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του ελληνικού λαού  για την αξιοπρέπειά του, τα σπίτια του και τα θεμελιώδη δικαιώματά του».

Η Πολιτική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Ξάνθης, μέλη της οποίας συμμετείχαν δυναμικά στην αγωνιστική κινητοποίηση προστασία των περιουσιών των συμπατριωτών μας, καταγγέλλει τις ωμότητες των αστυνομικών που με εντολές Τσίπρα, σε συνεργασία με τον Κοντονή και Τόσκα, εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ εκδικητικά κατά των διαμαρτυρομένων ρίχνοντας χημικά, πετώντας βαριά αντικείμενα και χτυπώντας με τα γκλομπς  και τις ασπίδες.

Η Λαϊκή Ενότητα έχει καλέσει τα μέλη της και όλο τον ελληνικό λαό, να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες τόσο στην ΓΑΔΑ, όπου κρατούνται, όσο και την Πέμπτη 15/3 το μεσημέρι στην Σχολή Ευελπίδων, όπου δικάζονται.