«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρετε» … Αλλά … ποιος είναι ο «λύκος»;

Ο πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας συνεχίζεται, το φθηνό φυσικό αέριο από την Ρωσία κόπηκε, το σιτάρι της Ουκρανίας που κρατούσε ζωντανή την Αφρική και τον κόσμο της κόπηκε.

Η Ευρώπη αγοράζει το LNG της Αμερικής τρείς φορές επάνω και οι Ευρωπαίοι αρχηγοί των κρατών μελών της Ε.Ε. προσπαθούν μέσα σε αυτή την θύελλα που θα βγάλει τους Ευρωπαίους πολίτες στους δρόμους (πλην Ελλήνων γιατί … αρχίζει το μάτσ) ….να αγοράσουν όσο όσο για το καλό των Ευρωπαίων πολιτών, άσχετα αν κρυώνουν, πεινάνε και «δεν βγαίνουν» και είναι θέμα χρόνου να ταραχθεί η κοινωνική γαλήνη.

Τώρα για πιο ακριβώς λόγο έγινε ο πόλεμος με την Ρωσία και την Ουκρανία και ποιος έχει δίκιο ή άδικο, αυτό χάθηκε μέσα στην ακρίβεια, το κρύο και την παγωνιά.

Έχεις και τους απέναντι που είναι θιασώτες της παροιμίας «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» και προσπαθούν να δαγκώσουν ότι κομμάτι μπορούν από την Ελλάδα κυρίως όμως να πάρουν χωρίς να ρίξουν ντουφεκιά την περιουσία μας από το Αιγαίο.

Έλα όμως που αυτή τη φορά ο Ερντογάν την πάτησε.

Ο λόγος είναι απλός. Η Αμερική για μία ακόμη φορά κατάφερε να βγάλει τεράστια οφέλη από έναν πόλεμο (η τιμή του Αμερικάνικου LNG) πουλιέται στην Ευρώπη στην τριπλάσια τιμή και θα αφήσει τους Τούρκους να τους χαλάσουν την δουλειά;

Για αυτί και οι πολλές αγάπες με την Ελλάδα.

Να μου το θυμηθείτε όταν η Αμερική (πολυεθνικές) θελήσει τα πετρέλαια του Αιγαίου, τότε μόνο θα γίνει πόλεμος  μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας.

Ως τότε δε πα να γαυγίζει ο Ερντογάν, πόλεμος δεν γίνεται.

Εκτός αν τα βρει με τους Ρώσους. Τότε σίγουρα τα πετρέλαια του Αιγαίου κινδυνεύουν.

Τότε ο Θεός να βάλλει το χέρι του και η Ελλάδα να μπει υπό την σκέπη Του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ