Γροθιά στο στομάχι του νοσοκομείου της Ξάνθης από τους υγειονομικούς. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ.

Το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» αναβιώνει στην Ξάνθη.

Δυστυχώς για τους Ξανθιώτες που πληρώνουν αδρά ένα σύστημα υγείας που έχει προ πολλού καταρρεύσει και στέκεται ορθό, μόνο και μόνο για να μοιράζονται οφίτσια και να διαχειρίζονται απλά δημόσιο χρήμα, οι υγειονομικοί της Ξάνθης στην ανακοίνωσή τους αποτυπώνουν την τραγική πραγματικότητα και τον κίνδυνο της ζωής που βιώνουν οι Ξανθιώτες καθημερινά λόγω έλλειψης προσωπικού που όπως δείχνουν τα πράγματα καμία διοίκηση από το 2014 και μετά δεν ενδιαφέρθηκε για το τόσο λεπτό ζήτημα αλλά τόσο ουσιώδες για τις ζωές των πολιτών της Ξάνθης.

Ποιο συγκεκριμένα οι υγειονομικοί αναφέρουν ότι από το 2014 το νοσοκομείο της Ξάνθης δεν προσέλαβε προσωπικό για τα δικά του ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται υπέρμετρα το έτσι και αλλιώς λιγοστό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Τα ερώτημα αμείλικτο: Γιατί;

Σαφώς και μένει αναπάντητο γιατί οι πολίτες με την ψήφο τους, το επιτρέπουν και εδώ είναι ξεκάθαρο το «ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ» όπου το θύμα δένεται με τον θύτη του.

Οι πολίτες της Ξάνθης εξακολουθούν και ψηφίζουν πολιτικούς οι οποίοι τους αφήνουν να πεθάνουν στους δρόμους χωρίς γιατρούς, χωρίς προσωπικό, χωρίς την στοιχειώδη υποστήριξη της υγείας του.

Από το 2014 το νοσοκομείο της Ξάνθης δεν προσέλαβε προσωπικό αφήνοντας τους πολίτες να πεθαίνουν στους δρόμους ή να κόβεται η ανάσα τους στην σκέψη ότι μπορεί να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο και το ΕΚΑΒ να μην προλαβαίνει γιατί είναι σε άλλο τροχαίο και όλα αυτά γιατί κάποιοι καλοπληρωμένοι πολιτικοί από το υστέρημα του λαού, δεν φρόντισαν να θωρακίσουν την υγεία των πολιτών.

Άραγε η πολιτική ελίτ της που διαφεντεύει τούτο το λαό από την μεταπολίτευση και μετά, αναλογίστηκε ότι αν αφήσουν τους  Έλληνες Πολίτες  να πεθάνουν αβοήθητοι, ποιος θα πληρώνει τους φόρους για να ζουν αυτοί σαν κροίσοι;

Σαφώς και δεν κάθισε κανένας στο σκαμνί μιας και η δικαιοσύνη όπως δείχνει όλη η εικόνα, κινείται σε ρυθμούς υγείας.

Και λένε οι Υγειονομικοί της Ξάνθης:

«Στη συνολική εικόνα προστίθεται και η κατάσταση του Νοσοκομείου της Ξάνθης, που οδηγεί σε μία άκρως επικίνδυνη πραγματικότητα για την Δημόσια υγεία στο Νομό. Από το 2014 που έγινε η μετακίνηση των οδηγών του στο ΕΚΑΒ, δεν έχει προσλάβει προσωπικό για να εξυπηρετήσει τις δικές του ανάγκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τα αναλαμβάνουν οι ασθενείς ή οι συνοδοί τους με την μίσθωση ιδιωτικών ασθενοφόρων ή με τα ΙΧ τους, κάτι που ενέχει κινδύνους για την ασφαλή μετάβαση του ασθενούς και οικονομική επιβάρυνση».