Η ισονομία και ισοπολιτεία παρούσα στην Ξάνθη

-ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ;

Μοιραία όμως, εφ όσον ο νόμος προβλέπει την ύπαρξη του μουφτή ως ανώτατου κρατικού οργάνου, η παρουσία του ψευτομουφτή αυτόματα είναι παράνομη- σαφώς και νομικοί δεν είμαστε – αλλά δεν μπορούμε  να φαντασθούμε να λειτουργεί στην Ξάνθη εκλεγμένος από τους πιστούς Μητροπολίτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση αναφορικά με την επιτέλους – προστασία του θεσμού του Μουφτή στην Θράκη – αναστάτωσε ακραίους κύκλους της μειονότητας, ειδικά στην Ξάνθη που το Προξενείο ελέγχει τους ακραίους μουσουλμάνους δια των αντιπροσώπων του – βλέπε ψευτομουφτή και των συν αυτώ, πληρωμένων υπαλλήλων από τον «μαύρο» προϋπολογισμό της Άγκυρας.

Μαθαίνουμε ότι επικρατεί αναβρασμός στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής γιατί το νέο νομοσχέδιο με τίτλο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουφτειών Θράκης» καταργεί όλες τις προηγούμενες διατάξεις σχετικά με τις Μουφτείες – με κορυφαία, τον νόμο 1920/1991, αλλά και παλαιότερες, διαθέτει μια σύγχρονη οπτική με πρωτοποριακό περιεχόμενο, και μοιραία φέρνει μία επαναξιολόγηση της λειτουργίας του προξενείου στην Θράκη.

Μοιραία, αυτό θα συμβεί – δηλαδή η επαναξιολόγηση – των λειτουργιών του Προξενείου -γιατί μέχρι σήμερα, στήριζε την δράση του, προωθώντας την διεισδυτική πολιτική της Άγκυρας –  βασισμένο στην παρουσία των ψευτομουφτήδων – όπου πλέον, αν εφαρμοσθεί ο νόμος, αποδυναμώνεται ο ρόλος τους και πιθανών να κριθεί επίσημα παράνομη η λειτουργίας τους και άρα το Προξενείο θα επαναξιολογήσει τον τρόπο λειτουργίας του στην Θράκη.

Η Ελληνική πολιτεία – επιτέλους – θωρακίζει τον θεσμό του μουφτή στην Θράκη απαγορεύοντας στην ουσία στους «σκοτεινούς κύκλους» να παρεμβαίνουν πρώτα στην εκλογή του και μετά, μέσω του εκφοβισμού και των εκβιασμών στο έργο τους.

Πλέον ο μουφτής θα είναι ένα επίσημο θεσμικό όργανο προστατευμένο από τους νόμους της πολιτείας και είναι λογικό να προκαλεί πονοκέφαλο στον κύκλο του ψευτομουφτή – όποιος και αν είναι αυτός – γιατί απλούστατα χάνει τα πρωτεία και φυσικά την διαχείριση όχι ευκαταφρόνητων ποσών από τα «μαύρα» ταμεία της Άγκυρας.

Είναι λογικό ότι  θα πάρει λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσουν οι «εγκάθετοι» καθώς και οι αυτοδιοικητικοί – πολιτικοί της Θράκης – ότι αλλάζουν τα δεδομένα,  όμως κάποια στιγμή τα πολιτικά πρόσωπα, ανεξαρτήτου θρησκείας στην Ξάνθη, θα αντιληφθούν πλέον ότι η δύναμη του μουφτή αποδυναμώνει την παρουσία του ψευτομουφτή.

Εκτός αν η πολιτεία εφαρμόσει άμεσα τον νόμο με τους θεσμικούς μηχανισμούς που διαθέτει και από την πρώτη στιγμή οι αυτοδιοικητικοί και οι βουλευτές που στήριζαν την εκλογή τους στην δράση του προξενείου και του έδιναν λόγω ύπαρξης –  αντιληφθούν ότι χάθηκε το παιγνίδι και μπαίνουν στον πολιτικό στίβο ίσοι προς ίσους.

Σαφώς και το προξενείο μέσω των ψευτομουφτήδων θα προσπαθήσουν να βάλλουν σε αδράνεια τον προς ψήφιση νόμο εκβιάζοντας τους ιμάμηδες να μην συμμετέχουν στην διαδικασία εκλογής μουφτή.

Μοιραία όμως, εφ όσον ο νόμος προβλέπει την ύπαρξη του μουφτή ως ανώτατου κρατικού οργάνου, η παρουσία του ψευτομουφτή αυτόματα είναι παράνομη- σαφώς και νομικοί δεν είμαστε – αλλά δεν μπορούμε  να φαντασθούμε να λειτουργεί στην Ξάνθη εκλεγμένος από τους πιστούς Μητροπολίτης.