Χ. Δημαρχόπουλος θα κερδίσει το στοίχημα;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος κινείται κόντρα στην  λογική που επικρατεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην πολιτική αρένα της Ξάνθης.

Κινείται εντελώς αντίθετα, κάτι που ίσως κάνει την διαφορά.

Με λίγα λόγια ο πρώην δήμαρχος οργανώνει την παράταξη του και πάντοτε με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, άλλωστε ο ίδιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του κατακαλόκαιρο, ποντάρει σε πρόσωπα που οι οικογένειες τους είναι καταξιωμένες στην κοινωνία της Ξάνθης.

Ποντάρει κυρίως σε γόνους οικογενειών που πρόκοψαν από τον έντιμο βηματισμό τους όλα αυτά τα χρόνια.

Άρα από όσο μπορούμε, μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη να συμπεράνουμε, ο Χ. Δημαρχόπουλος, με βάση την εντιμότητα που τον διακρίνει, κινείται στην λογική η ίδια η κοινωνία να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σαφώς και χρειάζονται πέντε δέκα «μπροστάρηδες» από τους παλιούς, όμως από την συμπεριφορά τους, αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι «παλιοί» μεταπήδησαν στο πλοίο του Μ. Τσέπελη για  προσωπική τους αποκατάσταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τώρα που το καράβι του δημάρχου «μπάζει νερά», οι «παλιοί»  ένας ένας πηδάνε έξω σαν τα ποντίκια λίγο πριν βυθιστεί.

Σαφώς και οι «παλιοί» θα ψάξουν πολιτική στέγη, βλέπετε η πολιτική στην Ξάνθη, έγινε επάγγελμα και δεν γνωρίζουμε αν ο πρώην δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος θα τους δεχτεί υπό όρους.

Κακά τα ψέματα όσους ο Χ. Δημαρχόπουλους εμπιστεύθηκε και τους έδωσε «ψωμάκι» τον παράτησαν στα κρύα του λουτρού για περισσότερο «ψωμάκι».

Η ουσία είναι ότι ο πρώην δήμαρχος, μετά την ήταν του, είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα και αυτή την φορά η προσπάθεια είναι διττή.

Πρώτον για να φύγει από τον δημαρχιακό θώκο ο καταστροφέας της πόλης Μ. Τσέπελης και φυσικά για να κερδίσει στις εκλογές την διοίκηση του δήμου Ξάνθης έχοντας την εμπειρία.

Φυσικά, το πρόταγμα θα είναι η εντιμότητα που έτσι και αλλιώς διαθέτει.

Μάλιστα, μετά και από την αδιαφανή σπατάλη του Μ. Τσέπελη, η εντιμότητα του πρώην δημάρχου, παίρνει άλλη διάσταση στην πολιτική συνείδηση των Ξανθιωτών.