ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Κολύμπι ναι, αγώνες όχι, προπόνηση ναι.

Τα δύο «μοιραία» εκατοστά που στερούν τους αθλητικούς κολυμβητικούς αγώνες από το κολυμβητήριο της Ξάνθης

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Γ. Ζερενίδης: Για πρώτη φορά από χτισίματος, το κολυμβητήριο έχει άδεια

Μετά  και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ζερενίδη, το δημοτικό συμβούλιο παίρνει την απόφαση της αδειοδότησης της λειτουργίας του κολυμβητηρίου της Ξάνθης ως δημόσια κολυμβητική δεξαμενή.

Όπως εξηγεί στην «ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ζερενίδης, από την επομένη της λήψης της απόφασης του συλλογικού οργάνου (Δημοτικό Συμβούλιο) οι Ξανθιώτες μπορούν να κάνουν χρήση των δεξαμενών.

Άρα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που είναι η σημαντικότερη μετά την δουλειά των Τεχνικών Υπηρεσιών, δίνει πλέον το δικαίωμα στους Ξανθιώτες, να χρησιμοποιήσουν τις δεξαμενές για κολύμβηση.

Πλέον άνοιξε ο δρόμος για τους Ξανθιώτες να απολαύσουν το μπάνιο τους, για τους ΑΜΕΑ που είναι απαραίτητο και φυσικά σε βάθος χρόνου και μετά από απόφαση δημάρχου, θα μπορούν να προπονούνται οι αθλητές των Κολυμβητικών Συλλόγων της Ξάνθης.

Η καθυστέρηση για να φτάσει το κολυμβητήριο σε αυτή την φάση, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος, οφείλετε σε λόγους  που θα αναφερθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό, όπως τονίζει, είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα για την αδειοδότηση, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη επίσημη αδειοδότηση από χτισίματος του κολυμβητηρίου. Με λίγα λόγια, δεν είναι θέμα της παρούσας διοίκησης ούτε και των προηγουμένων διοικήσεων αλλά της αρχικής αδειοδότησης του κολυμβητηρίου.

Όπως και να έχει το όλο θέμα, έστω και έτσι, το κολυμβητήριο πλέον έχει την απαραίτητη άδεια για να λειτουργήσει ως δημόσια κολυμβητική δεξαμενή.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 

Στην συνέχεια ο Γ. Ζερενίδης εξηγεί τα επόμενα βήματα για την χρήση από τους Αθλητικούς Κολυμβητικούς Συλλόγους και για τους αθλητικούς αγώνες.

Δυστυχώς, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, δεν μπορούν πλέον να γίνονται αθλητικοί αγώνες στο κολυμβητήριο της Ξάνθης και ο λόγος είναι ότι λείπουν μερικά εκατοστά από το μέγεθος της πισίνας, όπου σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν αθλητικές κολυμβητικές οργανώσεις.

Όπως εξηγεί ο Γ. Ζερενίδης αυτό οφείλεται στην αρχική κατασκευή της δεξαμενής.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ;

Όπως σημειώνει ο Γ. Ζερενίδης, η δουλειά του ως Τεχνικές Υπηρεσίες τελειώνει με την κατάθεση του φακέλου στο τμήμα αθλητισμού και ποιο συγκεκριμένα στον κ. Σουά όπου και θα δρομολογήσει τα επόμενα βήματα, θα κατανείμει τους χώρους και θα ετοιμάσει τον κανονισμό λειτουργίας του κολυμβητηρίου, σημειώνοντας ότι  από εδώ και εμπρός ο κ. Σουά,  να δρομολογήσει την απόφαση δημάρχου ο οποίος θα χαρακτηρίσει τις δεξαμενές αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Τα επόμενα βήματα, μετά την λήψη αδείας λειτουργίας για δημόσια κολυμβητική δεξαμενή από το Δημοτικό Συμβούλιο  ο κ. Σουά, με τον παραδοτέο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες φάκελο και μετά την λήψη της απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να δρομολογήσει με βάση την νομοθεσία την απόφαση του δημάρχου που θα χαρακτηρίζει το κολυμβητήριο, αθλητική εγκατάσταση».

Στην οποία πλέον με απόφαση του δημάρχου και μετά τον χαρακτηρισμό ως αθλητική εγκατάσταση ο κ. Σουά και ο δήμαρχος, θα πρέπει να βάλλουν τάξη στα θέλω των Κολυμβητικών Συλλόγων με δεδομένο ότι σύμφωνα με την νομοθεσία και λόγω ότι η δεξαμενή είναι μικρότερη κατά μερικά εκατοστά, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αθλητικούς αγώνες, αλλά σαν προπονητήριο.

Τουλάχιστον οι γονείς, όπως σημειώνει ο κ. Ζερενίδης,  θα γλυτώσουν το πήγαινέ λα σε άλλα κολυμβητήρια κοντινών πόλεων με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος και φυσικά κουραστικές μετακινήσεις.

Ο Γιάννης Ζερενίδης έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει και το μόνο βέβαιο είναι ότι αν δεν ήταν σοβαρός επαγγελματίας και τεχνικά κατηρτισμένος, οι Ξανθιώτες θα περίμεναν για πολλά χρόνια την έναρξη του κολυμβητηρίου.

Οπότε εφ όσον ξεκαθαρίζει το τοπίο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες έκαναν αυτό που έπρπε να κάνουν για να φτάσει το κολυμβητήριο εκεί που έφτασε και η εικόνα μετά την συνέντευξη με τον Γ. Ζερενίδη είναι ξεκάθαρη, δεν μένουν πλέον περιθώρια πολιτικάντικης συμπεριφοράς και πολιτικής εκμετάλευσης του γεγονότος από τον Δήμαρχο Μ. Τσέπελη και είναι η μοναδική του ευκαιρία, να φερθεί πολιτικά έντιμα απέναντι στους Ξανθιώτες και να προχωρήσει στην απόφαση χαρακτηρισμού ως αθλητική εγκατάσταση για να μπορούν τα παιδιά να προπονούνται τουλάχιστον και φυσικά να αφήσει τις πολιτικάντικες σκέψεις και την προεκλογική εκμετάλλευση του όλου θέματος όπως συνηθίζει.

Επιτέλους ας σταθεί με εντιμότητα έστω και για μία φορά στον πολιτικό του βίο και να επιτρέψει στα παιδιά των Ξανθιωτών να ξεκινήσουν προπονήσεις χωρίς να βάζει τους συλλόγους να «βγάζουν» μεταξύ τους τα «μάτια» τους, με σκοπό το δικό του πολιτικό κέρδος.

Τέλος, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ο δήμαρχος Ξάνθης, ότι όλο αυτό που γίνεται με επίκεντρο το δημοτικό κολυμβητήριο, το κόστος στην τελική, το πληρώνουν οι Ξανθιώτες και όχι το δικό του πορτοφόλι και είναι καιρός να σταματήσει τα πολιτικά του παιγνίδια, βγάζοντας χρήματα από τις τσέπες των Ξανθιωτών.