ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΞΑΝΘΗΣ: “ΕΙΜΑΣΤΕ 37 ΚΑΙ ΟΧΙ 300”

Η τουριστική προβολή της Ξάνθης, το σπιτάκι της ΔΕΥΑΞ στην πλατεία Ελευθερίας και ο Τσέπελης που θέλει να «μαντρώσει» την στρατιά των ειδικών συμβούλων

 

Η συζήτηση με γνωστό επιχειρηματία ξενοδόχο της πόλης περιστράφηκε γύρω από την τουριστική προβολή της Ξάνθης με αφορμή το γεγονός ότι το σπιτάκι της ΔΕΥΑΞ στην πλατεία Ελευθερίας, θα μπορούσε να στεγάσει την από κοινού προσπάθεια των Ξενοδόχων και του δήμου μετατρέποντάς το σε ιδανικό χώρο προβολής του τουριστικού προϊόντος της Ξάνθης.

Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο γνωστός ξενοδόχος, ο σύλλογος των ξενοδόχων ζήτησε από τον δήμαρχο να παραχωρηθεί το ξύλινο σπιτάκι στην πλατεία Ελευθερίας για αυτό τον σκοπό.

Μάλιστα, όπως μας είπε ο επιχειρηματίας, είχαν προγραμματίσει με την διαμόρφωση της πρασιάς μπροστά στο ξύλινο σπιτάκι να παρουσιάζεται ανάγλυφα ο τουριστικός χάρτης της περιοχής.

Δυστυχώς όμως, ο δήμαρχος αρνήθηκε να παραχωρήσει το ξύλινο σπιτάκι στον σύλλογο ξενοδόχων λέγοντας ότι θα στεγάσει όλους τους ειδικούς συμβούλους του που ζωή να έχουν είναι 9 – 10 – 13 κανένας δεν γνωρίζει.

Εννοείτε ότι όλους αυτούς τους πληρώνουν οι Ξανθιώτες

Τελικά με την άρνηση του δημάρχου, το ξύλινο σπιτάκι της ΔΕΥΑΞ ρημάζει και φθείρετε με τον χρόνο, ο «τουρισμός» μένει στα ίδια και οι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου κυκλοφορούν «σάλμα» (ελεύθεροι – ανεξέλεγκτοι) και που κανένας δεν γνωρίζει που κατοικοεδρεύουν, ποιες ακριβώς υπηρεσίες προσφέρουν στους Ξανθιώτες και εννοείται ότι ουδείς γνωρίζει πόσα «άσπρα» και πόσα «μαύρα» παίρνουν για το καθισιό τους.

Και το παράπονο του επιχειρηματία ξενοδόχου. «Δυστυχώς, ο σύλλογός μας έχει μόνο 37 μέλη και όχι 300».

-Δηλαδή; Ρωτήσαμε.

-Μα δεν καταλαβαίνεις; Αλλιώς μετράει ο δήμαρχος έναν σύλλογο με 300 μέλη και αλλιώς με 37.

Συμπέρασμα όσα ποιο πολλά ψηφαλάκια κουβαλάει κανείς, τόσο ποιο καλοπροαίρετος γίνεται ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης και  μπορεί μέσα στον πολιτικό κυκεώνα που βρίσκεται η Ξάνθη, να προσθέσει ένα μικρό βοτσαλάκι στην ανάπτυξη του τόπου.

Ενός τόπου που βολοδέρνει μέσα στην ματαιοδοξία, το πολιτικό «νταλαβέρι» και την διασπάθιση δημοτικού χρήματος «άνευ λόγου και αιτίας».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ