Ο Μ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ;

Εκτιμώ ότι η ανεξαρτητοποίηση του Περιφερειακού Συμβούλου Μ. Αμοιρίδη από την παράταξη Χ. Τοψίδη έπρεπε να γίνει για τους λόγους που πρέπει να αναφερθούν.
Ο Μ. Αμοιρίδης και ο Μαρκόπουος της Καβάλας ήταν οι δύο πυλώνες που στηρίχθηκε ο Χ. Τοψίδης τα δύο χρόνια που έκανε σκληρή αντιπολίτευση, ίσως όχι και τόσο άδικα στον Χ. Μέτιο, παρόλο που προέρχονται από τον ίδιο κομματικό χώρο.
Άρα αυτόματα το κόμμα στην ΑΜΘ έμπαινε στην διαδικασία της αντιπαράθεσης και εφ όσν η Αθήνα – τα κεντρικά – δεν κατάφεραν όλο αυτό το διάστημα να φέρουν την νηνεμία στα κομματικά πράγματα, έπρπε να γίνει κάτι για να πάψει να αιμοραγεί η ΝΔ στην ΑΜΘ.
Εκ των πραγμάτων αφου ο Χ. Μέτιος ως Περιφερειάρχης ήταν αδύνατο να εγκαταλήψει την θέση του για το καλό του κόμματος, εκτιμούμε ότι ο Χ. Τοψίδης έπρπε να κάνει κάποια βήματα προκειμένου να μην παραμείνει περισσότερο λαβωμένο το κόμμα στην ΑΜΘ.
Εκτιμώ ότι αυτός ήταν ένας παράγοντας για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις ο Μ. Αμοιρίδης για την ανεξαρτητοποίηση του.
Το αν τον αξιοποιήσει ο Χ. Μέτιος ή όχι δεν το γνωρίζω όμως αυτό που έχω να πώ με σιγουριά είναι ότι η βάση και οι ψηφοφόροι της Ξάνθης που στηρίζουν ΝΔ είδαν με θετική ματιά την κίνηση του Μ. Αμοιρίδη στο να καταλαγιαστεί η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο παρατάξεων της ΝΔ κάτι που είναι βεβαιο ότι θα φέρει τον Μ. Αμοιρίδη απέναντι σε κάποια στελέχη της παράταξης του Χ. Μέτιου ή σε κάποια από τα στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής αν αποφασίσει να συμμετάσχει ο Μ. Αμοιρίδης.