Τέλος οι παιδικές κατασκηνώσεις στα Άβδηρα;

Η αλαζονεία των κρατικών λειτουργών στα όρια της Δημοκρατίας

Δε θα ασχολούμασταν με το θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων δίπλα στα αρχαία Άβδηρα, αν μέσα από το ρεπορτάζ της εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ και της Μαριάννας Ξανθοπούλου, και πίσω από τις λέξεις, δεν διαβάζαμε την αδιαφορία ενός συστήματος για τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Με αφορμή το ρεπορτάζ της ΕΜΠΡΟΣ το συμπέρασμα που βγαίνει από μόνο του είναι πώς ότι κλείνει στην Ξάνθη, δεν ανοίγει ξανά και ότι δίνει χαρά, αυτή κόβεται.

Δύο πράγματα καταγράφηκαν αυτήν την εβδομάδα. Το πρώτο είναι ότι ο πολιτιστικός σύλλογος Ευμοίρου με την συμπαράσταση του δήμου Ξάνθης «ανάστησε» και έδωσε ζωή στο άλσος του Ευμοίρου που την πρωτομαγιά, γέμισε από ανθρώπους που προσεκτικά, πέρασαν ευχάριστα μέσα στο πανέμορφο περιβάλλον της Ξάνθης.

Αυτό είναι σημάδι πώς αν θέλουν οι τοπικοί άρχοντες και οι συλλογικότητες μπορούν να δημιουργήσουν πράγματα.

Το άλλο το λυπηρό κομμάτι είναι αυτό που ανέδειξε η Μαριάνα Ξανθοπούλου μέσα από το ρεπορτάζ της, αναφορικά με τις παιδικές κατασκηνώσεις, δίπλα στα αρχαία Άβδηρα, που επί σειρά ετών, έδιναν την χαρά στα παιδιά να περάσουν ξένοιαστα και δίπλα στην θάλασσα, ένα μικρό, αλλά ευεργετικό για την ηλικία τους χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται πώς ότι μένει στα χέρια των δημοσίων λειτουργών  της Ξάνθης και της Περιφέρειας καταστρέφετε και εφευρίσκονται χιλιάδες δικαιολογίες, δομές οι οποίες λειτουργούσαν και έδιναν χαρά στα παιδιά των Ξανθιωτών, να εγκαταλειφθούν.

Ο λόγος για τις παιδικές κατασκηνώσεις δίπλα στα αρχαία Άβδηρα που η αδιαφορία των υπεύθυνων της δημόσιας εκπαίδευσης τα άφησε να ρημάξουν και είναι αδύνατο να ξαναλειτουργήσουν αυτή την χρονιά γιατί δεν προλαβαίνει κανείς να τα συντηρήσει, αλλά και από ότι καταλάβαμε οι υπεύθυνοι δημόσιοι λειτουργοί δεν έχουν καμμία διάθεση να χαλάσουν τον χρόνο τους για να περάσουν όμορφα τα παιδιά της Ξάνθης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για να έχει την δυνατότητα η παιδική κατασκήνωση να λειτουργήσει μέσα στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο θα έπρεπε η προεργασία και η συντήρηση να είχε ξεκινήσει κατά την διάρκεια του χειμώνα. Σαφέστατα η Περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης δεν θα κουνιόταν αν η αρμόδια διεύθυνση δεν την «τσιγκλούσε». Άρα κανένας δεν πίεσε την Περιφερειακή Διευθύντρια και προφανώς και αυτή αδιαφόρησε.

Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους μαθητές φαντάζει αστεία διότι σε ποιο παιδί θα δώσεις την δυνατότητα να παίξει σε ασφαλές περιβάλλον και δεν θα παίξει. Σαφέστατα και καμία ομαδάρχισσα δεν θα άφηνε την δουλειά της ή την βόλεψή της για να προστατεύσει τα μικρά παιδιά που θα κάνουν διακοπές στην κατασκήνωση αμισθί.

Με λίγα λόγια τοπική δημόσια εκπαίδευση, περιφερειακή δημόσια εκπαίδευση που τις ανήκουν οι παιδικές κατασκηνώσεις στα αρχαία Άβδηρα, εγκατέλειψαν την συντήρηση των εγκαταστάσεων, και απαιτούν από ανθρώπους να προσφέρουν εθελοντικά εργασία για την προσοχή των παιδιών, αμισθί και αυτό προφανώς, γιατί κανένας δεν εισηγήθηκε για αυτήν την απασχόληση τους, να αποζημιωθούν έστω και με τα στοιχειώδη. Προφανώς κανένας δημόσιος λειτουργός δεν αντελήφθη ότι ο εθελοντισμός πέθανε και με δεδομένο ότι έπεσε το λουκέτο επί κορονοϊού και συνεχίζεται μετά κορονοϊού και από ότι φαίνεται αυτό βόλεψε και θα συνεχισθεί όσο οι δημόσιοι λειτουργοί κινούνται αδιάφορα και αντιμετωπίζουν χωρίς αγάπη την δουλειά τους και την υποχρέωση που ανέλαβαν απέναντι στους πολίτες να προσφέρουν την εργασία τους, με δεδομένο ότι αυτή είναι η δουλειά τους που και για αυτήν πληρώνονται από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού.

Και μέσα στα επί πληρωμή καθήκοντά τους είναι να λειτουργήσουν και οι παιδικές κατασκηνώσεις. Πώς είναι δικό τους πρόβλημα.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ.

Γράφει χαρακτηριστικά η Μαριάνα Ξανθοπούλου: «Στην προσπάθειά μας να μάθουμε τον λόγο που θα παραμείνει κλειστή η κατασκήνωση, απευθυνθήκαμε στην διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Εύη Στυλιανίδου, η οποία όμως μας υπέδειξε την διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μαρία Κοσμίδου ως αρμόδια για το θέμα. Η κ. Στυλιανίδου ωστόσο επικαλέστηκε μειωμένο ενδιαφέρον των μαθητών και προσωπικού που θα στελεχώσει την κατασκήνωση, ως τους βασικότερους λόγους που δεν λειτουργεί. Σημείωσε μάλιστα ότι την τελευταία φορά που λειτούργησε ενώ υπήρξε ενδιαφέρον στην αρχή, στη συνέχεια πολλά παιδιά δεν ολοκλήρωσαν την κατασκηνωτική περίοδο αποχωρώντας πιο γρήγορα. Στο ερώτημα αν αυτό σημαίνει και οριστικό τέλος για την κατασκήνωση των Αβδήρων η κ. Στυλιανίδου απάντησε πως δεν είναι στην αρμοδιότητά της αλλά δεν νομίζει πως είναι οριστικό τέλος. Παρά ταύτα να σημειώσουμε ότι δεν έχει γίνει καμιά ανανέωση ή συντήρηση των υποδομών της κατασκήνωσης τα τελευταία χρόνια. Σ’ ότι αφορά την κ. Κοσμίδου ήταν απασχολημένη και δεν κατέστη δυνατή επικοινωνία μας.

ΣΧΟΛΙΟ: Δείγμα της αδιαφορίας της εξουσίας, η κα Κοσμίδου, δεν βρήκε τον χρόνο να ενημερώσει τον λαό της Ξάνθης μέσω της εφημερίδος.

Με λίγα λόγια, είναι τόση η αλαζονεία της εξουσίας, που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ενημέρωση του λαού και αυτή τους η συμπεριφορά αγγίζει ακόμη και τα όρια της δημοκρατίας.

Ας συνεχίσουν έτσι τα στελέχη του Μητσοτάκη.