Πώς να επιλέξω τον ιδανικό σταυρό για το βαφτιστήρι μου

Σημαντικά tips που πρέπει να δεις πριν την αγορά

Οι σταυροί βάπτισης είναι κοσμήματα μοναδικά, γεμάτα αναμνήσεις με συμβολικό χαρακτήρα, αφού φανερώνουν την ένταξη του μωρού στην χριστιανική πίστη και το δεσμό του με τον ανάδοχο.

Σίγουρα η επιλογή του ιδανικού σταυρού δεν είναι εύκολη υπόθεση για έναν νονό, όμως εμείς θα σου παρουσιάσουμε κάποια tips, που θα κάνουν την επιλογή, εύκολη υπόθεση!

Σημαντική προϋπόθεση είναι να ξεκινήσεις την αναζήτηση νωρίς, αφού έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να δεις πολλές εναλλακτικές σε τιμές, χρώματα και σχέδια, που θα ταιριάζουν στην αισθητική σου.

Τι πρέπει να προσέξεις;

  • Μέγεθος

Παλαιοτέρα, οι σταυροί βάπτισης συνήθιζαν να είναι μεγάλοι σε διαστάσεις σε αντίθεση με  σήμερα, που ακολουθούν minimal γραμμές. Να έχεις στο μυαλό σου ότι τα κοσμήματα με την πάροδο του χρόνου γίνονται ολοένα και πιο ευκολοφόρετα για καθημερινή χρήση και για το λόγο αυτό, οι νονοί στρέφονται κυρίως σε επιλογές σχεδίων που πληρούν αυτή την προϋπόθεση.

  • Χρώμα

Τι πιο κλασσικό και όμορφο από ένα σταυρό σε χρυσό χρώμα,  που θα συντροφεύει το βαφτιστήρι σου σε όλη του τη ζωή; Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το κίτρινο χρώμα, αφού το θεωρούν μια χρωματική επιλογή που θα παραμείνει ανεξίτηλη στον χρόνο.

Ωστόσο τελευταία, υπάρχουν αρκετές κομψές προτάσεις και σε λευκό ή ροζ χρυσό, οι οποίες αποτελούν μια πιο θηλυκή, αλλά ταυτόχρονα χαριτωμένη επιλογή.

Ο λευκός χρυσός έγινε τάση των τελευταίων δεκαετιών κυρίως. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές γυναίκες  θεωρούσαν τον χρυσό σταυρό πολύ έντονο και περιοριστικό ως προς τις καθημερινές τους εμφανίσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο ροζ χρυσός αποτελεί μια πιο σύγχρονη και θηλυκή επιλογή, η οποία προσελκύει όλο και μεγαλύτερο κοινό. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι γρήγορα θα περάσει η μόδα του και θα στραφούμε και πάλι στα κλασσικά χρυσά κομμάτια.

Οι δίχρωμοι (γυναικείοι κυρίως) είναι η ιδανική επιλογή για όσους δεν μπορούν να καταλήξουν σε κάποια από τις παραπάνω χρωματικές επιλογές. 

Τέλος, υπάρχει και η πιο οικονομική λύση που είναι οι σταυροί από ασήμι. Το να αγοράσεις ένα τέτοιο κόσμημα δεν συνεπάγεται χαμηλή ποιότητα υλικού. Στο κατάστημά μας μπορείς να βρεις μια μεγάλη ποικιλία από όμορφα και μοντέρνα σχέδια, που θα σε εντυπωσιάσουν.

Καράτια

Αν καταλήξεις στην επιλογή του χρυσού, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι τα καράτια. Τα 9K είναι η πιο οικονομική επιλογή. Υπάρχει και η επιλογή των 14Κ ή 18Κ , ανάλογα με το τι επιθυμείς και τον προϋπολογισμό σου. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου γενικά είναι ότι, οι σταυροί βάπτισης είναι διαχρονικοί και προορίζονται για μακροχρόνια χρήση.

 

 

  • Design

Ως γνωστόν, το γούστο είναι υποκειμενικό. Ωστόσο, αυτό που θα σε συμβουλεύαμε είναι ότι αν πρόκειται να αγοράσεις σταυρό για αγόρι, ιδανικό θα ήταν να επιλέξεις έναν σε πιο αυστηρό μοτίβο, χωρίς πολλά σχέδια. Μια εναλλακτική πρόταση θα ήταν οι σταυροί διπλής όψεως ή οι τύπου ματ, που έχουν την τιμητική τους τα τελευταία χρόνια.

Αν πρόκειται για κορίτσι υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Οι γυναικείοι σταυροί μπορούν να συνδυαστούν με πέτρες ζιργκόν, διαμάντια ή άλλους πολύτιμους λίθους. Στην περίπτωση αυτή η τιμή ανεβαίνει , ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αρκετά αστραφτερό και εντυπωσιακό.