του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Χωρίς μακροσκελείς δηλώσεις, καθώς όλα τα αναφέρει η ανακοίνωση τους, αλλά με ένα βροντερό παρών στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, οι αγρότες άρχισαν να…παίζουν το όργανο της διαμαρτυρίας, καθώς τόσο οι τιμές στο βαμβάκι (που ήταν η αφορμή εξαρχής), αλλά και μια σειρά άλλων προβλημάτων που άπτονται της ίδιας της επιβίωσης τους (όπως η ενίσχυση εξαιτίας κορωνοϊού, το αγροτικό πετρέλαιο κλπ.), ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής.

Η κινητοποίηση που έγινε σήμερα, επ΄ουδενί δεν περιείχε το κλείσιμο του δρόμου. Η λέξη «μπλόκο» δεν υπάρχει ακόμη, αλλά η λέξη «οργή» θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενέργειες κινητοποιήσεων, αν δουν ότι θα συνεχίσουν να αγνοούνται και να μην τρέχουν ζητήματα, τα οποία προφανώς θα έπρεπε να έχουν λυθεί ή τουλάχιστον να έχουν πέσει σε ένα τραπέζι διαλόγου για να βρεθούν λύσεις.

“Φτάσαμε στην κορυφή του παγόβουνου. Δεν πάει άλλο, καθώς υπάρχουν υποσχέσεις που δεν έγιναν πραγματικότητα. Δεν θέλουμε να κλείσουμε τον δρόμο, θέλουμε να ακούσουν όλα αυτά που έχουμε να τους πούμε”, σημειώνει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου δήμου Πέλλας Γιώργος Παπαδόπουλος.

“Μέχρι σήμερα κρατήσαμε χαμηλούς τόνους. Πλέον θα αλλάξουμε αυτό μοτίβο. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε με αυτές τις τιμές, δεν γίνεται να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο αγρότης υποφέρει και θέλει άμεσες λύσεις”, σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κυριάκος Ηλιάδης.

Ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας Κυριάκος Ηλιάδης.

Ας ανατρέξει κάποιος και στην συνέντευξη που παραχωρήσαμε στην εφημερίδα σας. Υπάρχουν 5 πράγματα που πρέπει να προχωρήσουν, όχι απλά για να υπάρχει αύριο βαμβάκι, αλλά οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Νομίζω πως ότι έχουμε πει πλέον βρίσκεται μπροστά μας. Το πολιτικό προσωπικό της Πέλλας επιβάλλεται να ανοίξει τα αυτιά του. Πόσο πιο δυνατές πρέπει να είναι οι φωνές μας; Δεν βλέπουν τι γίνεται;”, ανέφερε ο Γραμματέας του Συλλόγου Γιώργος Σιδηρόπουλος.

Ο Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας Γιώργος Σιδηρόπουλος.
Αγωνιστικός ρυθμός από όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους αγρότες των Γιαννιτσών.

Τους αγρότες των Γιαννιτσών συμπαραστάθηκαν συνάδελφοι τους απο τις Σέρρες και την Θεσσαλονίκη, ενώ εν βρασμώ βρίσκονται και αγρότες από άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Πάντως, επρόκειτο εν ευθέτω χρόνο να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια, καθώς τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ.

Τους αγρότες επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πέλλας Ιωάννης Φωκάς.

Από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης κοντά στους Αγρότες βρέθηκαν οι δημοτικές σύμβουλοι Αναστασία Δαρδανελιώτη (που είναι και η νομικός του Συλλόγου), καθώς και η Κική Παπαδοπούλου.

Πράγμα που δείχνει οτι η αυτοδιοίκηση έχει το “νου” της στα καυτά προβλήματα του αγροτικού χώρου, που πλέον είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας, καθώς ο τουρισμός φέτος έκανε μόνο…ψάρεμα.