Ξάνθη. Τόσο φωτεινή και τόσο μόνη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ξάνθης που ο ολόλαμπρος Χριστουγεννιάτικος φωτισμός, προκαλεί τόσο σκοτάδι στις ψυχές των Ξανθιωτών.

Την Παρασκευή άναψε το δένδρο στην κεντρική πλατεία και ο δήμος κατέβαλε «φιλότιμες» προσπάθειες για να φωτίσει έστω τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και κυρίως την κεντρική πλατεία.

Τα πολιτικά πρόσωπα που κρατούν τις τύχες των Ξανθιωτών στα χέρια τους, έστω και αν οι σκέψεις τους δεν ήταν και τόσο άδολες για αυτόν τον στολισμό και τις διαδικτυακές διεξόδους, το αποτέλεσμα είναι καλό.

Βλέπετε καλός ο στολισμός της πόλης όμως καλλίτερες για κάποιους οι απευθείας αναθέσεις.

Χριστούγεννα έρχονται ας μην γκρινιάζουμε περισσότερο για την ηθική των διοικούντων τον δήμο. Θα έχουμε καιρό μπροστά μας, όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός των γιορτών και έρθει η πολυαναμενόμενη κανονικότητα, θα δούμε την δράση των διοικούντων αν ήταν σύννομη και κυρίως χριστή.

Προς το παρών να πούμε μόνο ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης που τα πολύχρωμα λαμπιόνια των Χριστουγεννιάτικων γιορτών, τονίζουν περισσότερο την μοναξιά του καθενός και σίγουρα δεν φταίει μόνο η πανδημία, αλλά βαρύνει το κλίμα ακόμη περισσότερο η απληστία των πολιτικών που με αφορμή την πανδημία, βρήκαν τρόπο να στηρίξουν τους «φίλους» και τους «κολλητούς» με τα λεφτά των Ξανθιωτών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.