Πανδημία: Καιρός να μην ακολουθήσουμε την Ευρώπη

Ακούμε πολύ τακτικά μέλη της κυβέρνησης να συγκρίνουν τα μέτρα που παίρνουν οι Ευρωπαϊκές Χώρες λόγω covid-19  και ακολουθούμε και εμείς τα δικά τους χνάρια.

Δυστυχώς όμως η εικόνα στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική και οι προτεραιότητες της Ελλάδος θα έπρεπε να ήταν εντελώς διαφορετικές.

Τι θέλουμε να πούμε.

Η χώρα μας δυστυχώς έχει ένα γερασμένο –  απαξιωμένο ΕΣΥ, χωρίς προσωπικό και μέσα. Έχει σχολεία που οι μαθητές – τα παιδιά μας –  «στοιβάζονται» στην κυριολεξία το ένα πάνω στο άλλο με ότι συνεπάγεται αυτό για την δική τους υγεία και κατ επέκταση την υγεία των ανθρώπων που είναι δίπλα τους. Ήδη τα πρώτα κρούσματα στις σχολικές μονάδες πέφτουν σαν το «χαλάζι».

Μήπως η κυβέρνηση επειδή ακριβώς φοβάται μην «κρασσάρουν» τα νοσοκομεία, προσπαθεί με τις απειλές, τα πρόστιμα και την πλύση εγκεφάλου προς τους πολίτες να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα με όσες παράπλευρες απώλειες και αν σημειωθούν;

Μήπως να αρχίσει με τα νοσοκομεία και την αποσυμφόρηση των σχολικών μονάδων;

Εκτιμούμε ότι το κόστος σε ανθρώπινες ζωές θα είναι μικρότερο από το να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία,  και τα σχολεία.

Η Ευρώπη μπορεί να έχει αυτά τα μεγάλα νούμερα καθημερινά έχει όμως μία υγεία πολύ πιο οργανωμένη και σχολικές μονάδες οι οποίες επίσης είναι οργανωμένες.

Τέλος η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει άμεσα ότι ο ηρωισμός των πολιτών τελείωσε με την πρώτη φάση της πανδημίας περιμένοντας ότι τους καλοκαιρινούς μήνες θα προχωρούσε σε μία οργάνωση κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.