Ο. Βουρβουκέλης: Να ενεργοποιηθεί η Περιφέρεια στα του κορωναϊού. Να καταγράψει την ζημία των επιχειρήσεων και να προτείνει μέτρα στήριξης σε Περιφερειακό Επίπεδο

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σύμφωνα με δήλωση του στο ΕΜΠΡΟΣ, ο περιφερειακός σύμβουλος  της αντιπολίτευσης Οδυσέας Βουρβουκέλης αναφέρει ότι είναι απαραίτητη η ουσιαστική ενεργοποίηση της Περιφέρειας και όχι μόνο η διεκπεραιωτική λογική και κάνοντας ένα βήμα περισσότερο θα ήθελε η Περιφέρεια να έχει χαρτογραφήσει τα οικονομικά δεδομένα και την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις.

Με δηλώσεις του στο ΕΜΠΡΟΣ ο Οδυσσέας  Βοθρβουκέλης, τονίζει την ανάγκη το συντονιστικό όργανο που συστήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και έμεινε απλά στα χαρτιά ως διακοσμητικό στοιχείο, θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί από το πρώτο κρούσμα που εμφανίσθηκε στην Περιφέρεια και η ενημέρωση των πολιτών να ήταν άμεση. Αυτό, όπως σημειώνει, δεν σημαίνει ότι τώρα, άμεσα δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί με δεδομένο ότι οι πολίτες της Περιφέρειας είναι ανενημέρωτοι και περιμένουν το Δελτίο των 18.00 και τον κ. Τσιόδρα για να ενημερωθούν για στοιχεία που αφορούν ολόκληρη την Ελλάδα.

Άρα το συντονιστικό όργανο σύμφωνα με τον κ. Βουρβουκέλη ανά νομό θα έπρεπε να ενημερώνει τους πολίτες, οι οποίοι στην ουσία, δεν γνωρίζουν και ενημερώνονται από πηγές οι οποίες μεταφέρουν ίσως και στρεβλά την πραγματικότητα.

Ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης έκανε λόγο για συγκεντρωτική προσέγγιση από την πλευρά της Περιφέρειας λέγοντας χαρακτιριστικά. «Ό, τι ενημέρωση έχουμε, είναι μέσα από δελτία Τύπου. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη ενεργοποίηση κι όχι απλά διεκπεραιωτική προσέγγιση με βάση τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας». Όπως τόνισε ο ίδιος, υπάρχει έλλειμμα αντανακλαστικών κυρίως όσον αφορά στην υποστήριξη από την πλευρά της Περιφέρειας, στους επιχειρηματικούς κλάδους. «Θα πρέπει η Περιφέρεια να προβεί σε μία χαρτογράφηση των επιπτώσεων στην οικονομική ζωή του τόπου, οι συνέπειες της πανδημίας θα είναι οδυνηρές για τον επιχειρηματικό κόσμο. Θα πρέπει να καταγραφούν προβλήματα κλαδικά, στα σπαράγγια, στα οινοποιεία, σε κάθε παραγωγικό τομέα ξεχωριστά. Να υπάρχει εικόνα από όλους και όχι επιλεκτικά. Αισθάνομαι ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια δεν έχει καταφέρει να είναι κοντά στον κόσμο, που πλήττεται και αγωνιά για το μέλλον και για τα ζητήματα υγείας, αλλά και για την οικονομία».