Διακίνηση μεταναστών. Πόσο κερδοφόρο είναι;

 

Βλέπουμε καθημερινά στα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας να συλλαμβάνονται δουλέμποροι – διακινητές- από την αστυνομία και κάθε μέρα να ξεφυτρώνουν νέοι.

Οι δουλέμποροι δεν έχουν πατρίδα, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό ως προς του τι κάνουν και σίγουρα τους είναι αδιάφορο τι μεταφέρουν και γιατί.

Αρκεί να «πέσει» το μεροκάματο και όλα παίρνουν τον δρόμο τους.

Ποιοι είναι;

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ – ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ

 

Ποιοι είναι τα μεγάλα «ψάρια»;

Εκτιμούμαι ότι από την μέχρι τώρα αναφορά της αστυνομίας, είναι ΟΙ «ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ» Των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας οι οποίοι ελέγχουν τις ροές προς την Ελλάδα.

Είναι συνήθως μαφιόζοι με καταγωγή την Γεωργία οι οποίοι ειδικεύονται στο εμπόριο της λευκής σάρκας. Πληρώνονται από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας.

Το ποσό είναι άγνωστο και υπάρχουν καταγεγραμμένες εκτιμήσεις ότι είναι γύρω στα 5.000 δολάρια/κεφάλι.

Στον τελικό διακινητή συνήθως φτάνει τα 200 με 300 δολάρια/κεφάλι

Στενοί τους συνεργάτες οι μαχητές του ισλάμ – μισθοφόροι – που συνήθως «πέρασαν» στην Ελλάδα σαν «μετανάστες» και οργάνωσαν πυρήνες μέσα από τους κόλπους των «μεταναστών» οι οποίοι συνήθως είναι αναλώσιμοι που οδηγούν χωρίς άδεια οδήγησης προκειμένου να στρέψουν πάνω τους τις δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας για να οργανώσουν τις «καραβιές» από το Αιγαίο.

«Πυρήνες» μπορεί να είναι και Έλληνες πολίτες που προτιμώνται γιατί δεν κινούν υποψίες.

Αυτοί διαλέγουν τους διακινητές οι οποίοι είναι συνήθως λαθρομετανάστες της γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εγκλιματιστεί και ψάχνουν την «κονόμα».

Σπάνια θα μεταφέρουν λαθρομετανάστες, εκτός αν είναι καλή «μπάζα» ή πολλά κεφάλια.

Όταν δεν συμμετέχουν στην διακίνηση παίρνουν το κάτι τις τους για την οργάνωση.

Διακινητές ψυχών είναι συνήθως άνθρωποι μέλη – παρακλάδια – του οργανωμένου εγκλήματος που δεν έχουν καμία επαφή με τις κεφαλές και είναι συνήθως οι «φτωχοδιάβολοι» του εγκλήματος, κακοποιά στοιχεία του κοινού εγκλήματος, συνήθως μικροαπατεώνες, μικροκλέφτες και άνθρωποι που έχουν ανάγκη το μεροκάματο.

Είναι άνθρωποι του τζόγου και οι ανάγκες τους είναι καθημερινές.

Και αυτοί είναι οι αναλώσιμοι του «κυκλώματος» που συμπεριλαμβάνει συνήθως μέλη σπείρας παλιών λαθρομεταναστών οι οποίοι γνωρίζουν τα κατατόπια.

Υπάρχουν ΚΑΙ οι «ανεξάρτητοι».  Συνήθως λαθρομετανάστες, ήρθαν στην Ελλάδα ως «πρόσφυγες» και  είδαν ότι έχουν περιθώριο να «κονομήσουν».

Αυτοί «ρίχνουν» τις τιμές και εκτός από την Ελληνική Αστυνομία τους κυνηγούν και οι οργανωμένοι δουλέμποροι.

ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ;

Αν υποθέσει κανείς ότι οι λαθρομετανάστες πληρώνουν ένα χιλιάρικο το κεφάλι και «μεσολαβήσουν» όλοι όσοι έχουν αναφερθεί τότε αυτό που μένει ανά «κεφάλι» στον διακινητή είναι περίπου 400 – 500 ευρώ και αν υπάρχει και δεύτερος που κάνει τον προπομπό ή τους προπομπούς τότε το ποσό μοιράζετε διά δύο ή τρία.

Αν είναι πολλά τα «κεφάλια» των παράνομων μεταναστών κάτι μένει.

Διαφορετικά παίζουν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη αργεί αλλά δεν λησμονεί.

Αρκεί βέβαια κατά τον καιρό της δίκης να είναι παρόντες.

Βέβαια, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα μεγαλοστελέχη μέλη των συμμοριών που εμπλέκονται και δεν κρατάν το στόμα τους κλειστό, συνήθως βρίσκονται κρεμασμένοι μέσα στα κελιά αν συλληφθούν.

Αν δεν συλληφθούν και μιλήσουν, τότε τους περιμένει το «χαντάκι».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ