Ο Οντέρ Μουμίν ανθέλληνας δήμαρχος Ιάσμου που πληρόνεται από τους βαρυά φορολογούμενους Έλληνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης Όραμα Αναγέννησης απειλεί δημόσια με καταγγελίες και μηνύσεις τους εκπαιδευτικούς των σχολείων  σε περίπτωση που κρίνουν το έργο και τα λεγόμενά του.
Αυτός είναι ο δήμαρχος ο οποίος καταστρατηγεί βασικά άρθρα του Συντάγματος για το δικαίωμα των πολιτών της δημόσιας έκφρασης.
Τελικά ένας εισαγγελέας σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει;
Η δημοτική παράταξη “Όραμα Αναγέννησης” καταδικάζει απερίφραστα την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Δήμου μας, αλλά πιθανότατα και οποιουδήποτε Δήμου, τακτική του κ. Οντερ Μουμίν ο οποίος απειλεί δημόσια με καταγγελίες και μηνύσεις τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας σε περίπτωση που κρίνουν το έργο και τα λεγόμενά του.
Οι πολιτικές και κομματικές θέσεις του κάθε εκπαιδευτικού αποτελούν προσωπικό του δημοκρατικό δικαίωμα και δεν έχουν καμία σχέση με το εκπαιδευτικό του έργο.
Ως δικηγόρος γνωρίζει πολύ καλά τους νόμους και το Σύνταγμα, αλλά προφανώς περιφρονεί τόσο το Νόμο, όσο και το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Ζούμε στην Ελλάδα, σε μια δημοκρατική χώρα όπου το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης έχει κατακτηθεί με αγώνες εδώ και χρόνια. Τέτοιου είδους τακτικές και συμπεριφορές θυμίζουν άλλου είδους καθεστώτα, τα οποία ο Δήμαρχος τόσο με τις ομιλίες του, όσο και με τη συμπεριφορά του δείχνει να θαυμάζει.