Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, ελλείψει βουλευτού του κόμματος στην Ξάνθη ρωτά την κυβέρνηση τι προτίθεται να κάνει σχετικά με το άνοιγμα της σχολής αστυφυλάκων στην Ξάνθη καθώς και για τα γενικότερα προβλήματα της αστυνομίας της Ξάνθη η οποία εξ ορισμού με την αποψίλωση του προσωπικού που υπέστη καθώς και την έλειψη κονδυλίων αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα της. 

Kατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά,παραθέτοντας υπόμνημα της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης σχετικά με τα προβλήματα της Δ.Α. Ξάνθης.

  • Συγκεκριμένα με την επιστολή υπογραμμίζεται το σημαντικότατο αίτημα για επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα του Σώματος το οποίο λειτουργούσε αδιαλείπτως από το 1996 έως το 2012. Για λόγους προσωρινής χρήσης παραχωρήθηκαν οι εγκαταστάσεις του για να μετατραπεί σε ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Αν και οι λόγοι αυτοί από το 2015 εξέλιπαν, η σχολή δεν έχει επαναλειτουργήσει ακόμα με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Στην επιστολή επίσης αναφέρεται το ζήτημα της υποστελέχωσης της Δ.Α. Ξάνθης, ως συνέπεια της δημιουργίας νέων υπηρεσιών αλλά και της αναδιάρθρωσης των δομών της ΕΛ.ΑΣ. στον Νομό, καθώς υλοποιήθηκαν χωρίς την συνεπακόλουθη αύξηση των οργανικών θέσεων.
  • Τέλος τονίζεται η έλλειψη υλικοτεχνικού υλικού, την οποία προσπαθούν οι αστυνομικοί να καλύψουν με ίδιους πόρους και χορηγίες.
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ