Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος
PROBOLI PARALHLOI DROMOIΜέχρι σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε ανοιγμένες τις πόρτες της Χώρας μας σε κάθε κατάσταση που θα ντρόπιαζε τους Έλληνες πολίτες, όπως τα οικονομικά της Χώρας που ο ένας εκβιασμός διαδέχεται τον άλλο, τους μετανάστες που εκβιάζουν την Ελλάδα πώς αν δεν τους περάσουν στην Ευρώπη θα την κάψουν και μόνο ο κλασικός πολιτισμός έμενε ανέγγιχτος γιατί οι Έλληνες ηθοποιοί, σκηνοθέτες και ο κάθε εμπλεκόμενος, σεβόμενος την κληρονομιά μας, δεν τολμούσε να πιέσει την κυβέρνηση για κάτι καλλίτερο, γνωρίζοντας την ανικανότητά της στα θέματα διαχείρισης του πολιτισμού. Ελπίζοντας όταν αυτός ο ανελέητος πόλεμος που γίνεται κατά της Χώρας μας, κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα μείνει απείραχτος ο πολιτισμός μας.
Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς που πίστευαν κάτι τέτοιο, διαψεύστηκαν γιατί δεν υπολόγισαν την «προοδευτικότητα» του Υπουργού κ. Μπαλτά ο οποίος, αφού είδε ότι οι Έλληνες παραγωγοί πολιτισμού στερούνται της ελεύθερης διανόησης, της δημιουργίας, μας έφερε εδώ αυτόν τον κύριο ….πώς τον είπαμε, πιθανόν να μην τον γνωρίζουν ούτε στην Χώρα του στο Βέλγιο, όπου οι άνθρωποι είναι μαθημένοι από την πρόσφατη ιστορία τους σχετικά με την αποικιοκρατία, να επιβάλλουν ακόμη και τον πολιτισμό αφού μέχρι πρότινος αιματοκυλούσαν «για το καλό της», την Αφρική.
Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε με ποια «προοδευτικά» κριτήρια επελέγη ο εν λόγο κ. Φάμπρ από τον προοδευτικό κ. Υπουργό, όμως, ο εν λόγω κύριος, ήρθε εδώ ως κατακτητής να επιβάλλει τον δικό του πολιτισμό σε μία Χώρα υποτελή σε όλα τα άλλα θέματα και ευτυχώς που αντέδρασαν οι πραγματικές Ελληνικές ψυχές παραγωγής πολιτισμού και τον διαολόστειλαν.
Το ποιο λυπηρό όμως από όλα ήταν η τραγική προσπάθεια του κ. Υπουργού να δικαιολογήσει τον πρωτοποριακό κ. Φάμπρ.
Αλήθεια πόσο ακόμη θα παρακαλάμε τους βιαστές μας να μας σώσουν, κατά το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»;