Μήπως είναι καιρός να “ενωθεί” ή απλά να διαλυθεί η Ε.Ε; 

Ακούσαμε τον Δένδια να προτίθεται να πει στους Ευρωπαίους  Εταίρους ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας δεν είναι Ελληνοτουρκικό ζήτημα αλλά είναι Ευρωπαϊκό και της UNESKO 

Τέτοιες δηλώσεις είναι καλές στο διπλωματικό επίπεδο. Πέρα από εκεί όμως, όπως έχουμε ξαναγράψει είναι ξεκάθαρα θέμα της Ελλάδος και της Τουρκίας. 

Εν τάξη δεν μπορώ να φαντασθώ την UNESKO να ετοιμάζει μία “Σταυροφορία” όπως της προηγούμενης χιλιετίας για να ελευθερώσει τους Αγίους Τόπους, να κάνει το ίδιο και να βάλλει στην θέση του τον Ερντογάν. 

Ο Ερντογάν έχει αποδείξει ότι γράφει την διεθνή κοινότητα στα παλαιότερα των υποδημάτων του και άρα ο ρόλος της unesko θα μείνει στις δηλώσεις και τους σχετικούς χαρακτηρισμούς περί παγκόσμιας κληρονομιάς και όλα τα ωραία λόγια που ακούγονται για να “μελώσουν” την ζημιά που έκανε ο Τούρκος Αγιατολάχ. 

Ε.Ε. ένα αγκάθι που δεν λέει να μαλακώσει αφού ο καθένας έχει χαράξει τον δικό του δρόμο και κοιτάζει τα δικά του συμφέροντα και είναι απορίας άξιο τι ακριβώς γυρεύει η Ελλάδα σε αυτό το παζάρι όπου όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται. 

Ο κορωνοϊός έδωσε την ευκαιρία στην Ε.Ε. (Βλέπε Γερμανία και βόρεια υποπόδια της) να δείξει ότι η αλληλεγγύη των κρατών μελών πρέπει να είναι σε προτεραιότητα. Πράγμα που δεν έγινε μιας και η Γερμανία ως συνήθως προσπάθησε να επωφεληθεί. 

Μία καλή ευκαιρία είναι να ενωθεί και να προστατεύσει τα “συμφέροντά” της η Ε.Ε εξ αιτίας της βρώμικης  συμπεριφοράς του Ερντογάν ο οποίος απειλεί ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδος και κατ επέκταση τα συμφέροντα της Ε.Ε. και εδώ η Ε.Ε. κοιτάζει πώς θα εκμεταλλευθεί τον μεγαλοιδεάτη Τούρκο δικτάτορα για το συμφέρων του καθενός. 

Δύο πολύ καλές ευκαιρίες για την Ε.Ε. να πατήσει πλέον σε γερά ποδάρια και να αφήσει στην άκρη τα γυάλινα που δεν αξιοποιήθηκαν. Ίσως φταίει και ο δικός μας μαλθακός τρόπος συνομιλίας.  Βέβαια θα μου πείτε για ποιο τσαμπουκά μιλάμε όταν με την δική μας υπογραφή μετατρέψαμε την Ελλάδα σε ισλαμική χώρα. 

Πλέον μετά τα παραπάνω εκτιμούμε ότι η Ε.Ε. είναι οικοδόμημα για να κονομάνε οι λίγοι. 

Τελικά μήπως είναι μία καλή ευκαιρία να διαλυθεί και να κάνει ο καθένας εκείνες τις απαραίτητες συμμαχίες και να πορευτεί όπως μπορεί; 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ