Ξανθιώτες επιχειρηματίες καλούνται να συνοδέψουν επιτροπή του Επιμελητηρίου στο Πακιστάν

Στο Πακιστάν καλούνται Ξανθιώτες επιχειρηματίες σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης προκειμένου να στελεχωθεί αποστολή του Ελληνο-Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του

Το Επιμελητήριο Ξάνθης επισκέφθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 η Πρόεδρος του Ελληνο-Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κα. Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Στυλιανό Μωραΐτη, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Σπύρο Κάλφα και τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργο Ρόιδο. Το Επιμελητήριο Ξάνθης είναι μέλος του Ελληνο-Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε την κα. Μαρκοπούλου σχετικά με την οικονομική κατάσταση της περιοχής ευθύνης του Επιμελητηρίου Ξάνθης, για το έργο που επιτελεί ο φορέας καθώς και για τους στόχους που έχει θέσει η Διοίκηση.

Η κα. Μαρκοπούλου ενημέρωσε τους παρόντες στη συνάντηση για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο Πακιστάν, τις ευκαιρίες που υπάρχουν και επεσήμανε το ενδιαφέρον του εκεί επιχειρηματικού κόσμου για εισαγωγές προϊόντων από την Ελλάδα. Όπως είπε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εισαγωγές τροφίμων ιδιαίτερα για λάδι, ελιές και μέλι, φάρμακα και αγροτικά εφόδια. Επίσης, ενδιαφέρονται για συνεργασίες με κατασκευαστικές εταιρείες και εταιρείες δομικών υλικών, λόγω της μεγάλης ανοικοδόμησης που υπάρχει στην περιοχή κ.α. Τόνισε, τέλος, ότι έχουν υπογραφεί συμφωνίες συνεργασίας και έχει διασυνδέσεις με επιχειρηματικούς φορείς του Πακιστάν όπως π.χ. η Federation Of Pakistan Chambers Of Commerce And Industry και το Lahore Chamber Of Commerce And Industry.

Για τους παραπάνω λόγους το Ελληνο – Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στο Πακιστάν στις 19 – 24 Ιουνίου 2019, υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην επιχειρηματική αποστολή ή επιθυμούν να διερευνήσουν την πακιστανική αγορά να επικοινωνήσουν με το Ελληνο – Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στα τηλέφωνα: 210 8152459, 6996421885 και στο E-mail: info@greekpakistanichamber.eu