Την αισιοδοξία του, ότι “ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει φέτος” εξέφρασε ο γ.γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, σε σημερινή συνέντευξή του στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας “Hephaestus”, τονίζοντας ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων, πως ο στόχος είναι “να μείνουμε όρθιοι ώστε να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε το 2021, αυτό που καταφέραμε τη φετινή χρονιά”.

“Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, το κράτος δούλεψε αποτελεσματικά, ακόμα και μέσα στην καραντίνα, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ δεν σταμάτησαν να δουλεύουν, και ο ΕΟΤ ήταν από τους λίγους οργανισμούς τουρισμού στην Ευρώπη, που έκανε καμπάνια μέσα στην καραντίνα, το ‘Greece from home’ “, ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, “πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια, προϊόν συνεργασίας του ΕΟΤ με τον ιδιωτικό τομέα, η οποία πήρε διθυραμβικές κριτικές όπου προβλήθηκε και μας βοήθησε πολύ να κρατήσουμε την εικόνα της χώρας σε ένα πολύ καλό επίπεδο, σε μία περίοδο, μάλιστα, που ήταν πολύ σκληρή για όλους”.

Αυτό φαίνεται πως ισχύει στα νησιά του Β.Α Αιγαίου όπου ωστόσο ακόμα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα οι διαμονές στα τουριστικά καταλύματα λόγω και του κλείσιμου του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας.