Μεσάνυχτα και κάτι στο Δημοτικό συμβούλιο

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν η νύχτα τις Δευτέρας ήταν σκοτεινή,  όμως για να κρατήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι τις 3 το ξημέρωμα,  είναι απορίας άξιο και φυσικά σχολιασμού γιατί κάποιος για να ξενυχτίσει μέχρι τις τρείς το ξημέρωμα ή για τσιλιμπούρδισμα θα ήταν και χρησιμοποίησε το δημοτικό συμβούλιο για «ξεκάρφωμα» ή βολευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου που όλες τις πομπές τους μέσα στους νόμους, τις περνούν μετά το ξημέρωμα εκεί που ο Ελληνικός Λαός κοιμάται.

Καλούνται οι σύζυγοι – ες των δημοτικών συμβούλων να ψάξουν τα πρακτικά για να δουν αν οι σύζυγοι -ες ήταν παρόντες -ες στο δημοτικό συμβούλιο.

Εκτός πια αν έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος – προσέξτε – με την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου πήρε παρουσίες γιατί ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Αν δώσεις παρών στο δημοτικό συμβούλιο στην αρχή  είσαι «παρών» όσες ώρες και να κρατήσει.

Άρα μπορεί άνετα κάποιος ή κάποια σύμβουλος, να δηλώσει παρών στο δημοτικό συμβούλιο στην έναρξη,  να πάει εκεί που έχει να πάει και να επιστρέψει.

Μέχρι τις 3 το ξημέρωμα, μπορεί κανείς να κάνει πολλές «δουλειές».

Τώρα όσο για τους βολευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου που περνούν στους νόμους που ψηφίζουν «τα δικά μας δικά τους και τα δικά τους δικά τους» δεν νομίζουμε ότι μπορεί αυτό να συγκριθεί με το δημοτικό συμβούλιο γιατί ο Υπουργός των Εσωτερικών είναι ξεκάθαρος. Η μειοψηφία διοικεί τον δήμο. Άρα δεν τίθεται θέμα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου με τις νυχτερίδες που προκαλούν αράχνες στα Ελληνικά νοικοκυριά με τους νόμους που ψηφίζουν οι βολευτές μετά τα μεσάνυχτα κατά το «νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου».

Αλλά πάμε στο δια ταύτα που λέει ότι ο Σάββας Μελισσόπουλος και ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου οι οποίοι κατηγορούν τον δήμαρχο ούτε λίγο ούτε πολύ ως δικτάτορα  γιατί ήθελε με το ζόρι να επιβάλλει τους αντιπροέδρους των Νομικών Προσώπων.

Μάλιστα, στην κοινή ανακοίνωση τους, παρομοιάζουν τον δήμαρχο ως υποκριτή γιατί άλλα περί συναίνεσης έλεγε και άλλα έπραξε το βράδυ της Δευτέρας.

Προφανώς οι επικεφαλείς των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν κατάλαβαν ότι ο δήμαρχος με την μειοψηφία που διαθέτει είναι αδύναμος και άρα θα εκμεταλλευτεί όλους τους νόμους και τους παρα – νόμους για να εδραιώσει την θέση του.

Είναι βέβαιο ότι και οι ίδιοι να ήταν στην θέση του δεν θα άφηναν την πολύ … δημοκρατία του νόμου ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την άγνοια περί αυτοδιοίκησης του υπουργού του κ. Μητσοτάκη να τα κάνει … μαντάρα με τις διορθωτικές του παρεμβάσεις.