8,5 εκ. ευρώ στο Δημοκρίτειο ένα μεγάλο μπράβο στον Χ. Μέτιο – Μήπως μπορεί όμως να στηρίξει και τους φοιτητές η Περιφέρεια;

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη που με περηφάνια δήλωσε και μπράβο του, ότι «έκοψε» ένα πολύ σοβαρό κονδύλι για εξοπλισμό στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και αμέσως το μυαλό μας πήγε στις διαλυμένες αίθουσες και εγκαταστάσεις των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας επί ΣΥΡΙΖΑ όπου οι βανδαλισμοί από τους δήθεν «προοδευτικούς» και η καταστροφή της περιουσίας του Ελληνικού λαού ήταν πρώτο θέμα στα Δελτία Ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών.

Βέβαια να πούμε και του στραβού το δίκιο στα πανεπιστήμια της Θράκης το πρόβλημα δεν είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τις ακραίες συμπεριφορές κάποιων ανεγκέφαλων νεαρών που νόμιζαν ότι ο εξοπλισμός των πανεπιστημίων είναι για να ξεσπούν επάνω τους τον … ανοργασμικό τους έρωτα.

Εδώ είχαμε και έχουμε το αντίθετο από αυτό που γινόταν στα Πανεπιστήμια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Στα πανεπιστήμια της Θράκης έχουμε την αδιαφορία των … πανεπιστημίων προς τους φοιτητές.

Τα πανεπιστήμια της Θράκης αφήνουν τους φοιτητές τους όπως καλή ώρα στην Ξάνθη, να πεινάνε, να διψάνε, να κρυώνουν και να ζούνε σε καταλύματα που σίγουρα οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί δεν θα μπορούσαν να ζήσουν.

Άρα, μήπως οι Περιφέρεια θα μπορούσε να βοηθήσει τους φοιτητές όπου εκτός από τον εξοπλισμό να χρηματοδοτήσει λίγο παραπάνω φαγητό στους φοιτητές και καλλίτερες συνθήκες διαβίωσης;