Σε μάστιγα τείνει να μετατραπεί το κυνήγι των διακινητών των παράνομων μεταναστών από τον Έβρο αφού πλέον καθημερινά οι αστυνομικοί επιδίδονται σε ένα ατελέσφορο κυνηγητό σύλληψης των διακινητών και ουδείς γνωρίζει πόσοι από αυτούς συλλαμβάνονται και πόσοι άλλοι συνεχίζουν αυτό το ιδιότυπο δουλεμπόριο όπου τα ποσά που διακινούνται είναι ανυπολόγιστα.

Είναι γεγονός ότι τα… λεφτά είναι πολλά και τα μέσα που διαθέτει η Αστυνομία λιγοστά.

Το κουρασμένο προσωπικό που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, το πεπαλαιωμένο μηχανοκίνητο υλικό  πνέει τα λοίσθια του και όλη αυτή η μη ανταπόκριση της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας  συντελούν στην δυσχέρεια του έργου των διωκτικών αρχών μετατρέποντας έτσι την παράνομη μετανάστευση σε γροθιά κάτω από το υπογάστριο της Θράκης αλλοιώνοντας τον πληθυσμό με ότι αυτό συνεπάγεται στο μέλλων, με δεδομένο ότι πλέον στις μεγαλουπόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει “σαφάρι” κατά της παράνομης μετανάστευσης. Λογικό είναι οι παράνομοι μετανάστες και δουλέμποροι να “δραστηριοποιούνται” στην Θράκη.

Η στήριξη του έργου της αστυνομίας από τους Δήμους και την Περιφέρεια σε σημεία που μπορούν να βοηθήσουν θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.

Θα πρέπει δυστυχώς να λάβουμε υπ’ όψη ως χώρα, ότι από την απέναντι πλευρά, σύμφωνα πάντοτε με όσα γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας είναι αυτές που ελέγχουν και οργανώνουν τις ροές εισόδου στην Χώρα μας και όπως δείχνουν τα πράγματα η Τουρκία δεν τα έχει καλά με την Διεθνή νομιμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι διακινητές όσο οι «πρόσφυγες κυκλοφορούν με «ζεστό» χρήμα, θα υπάρχουν και το παιγνίδι με τους «κλέφτες και αστυνόμους» θα συνεχίζεται μεγαλώνοντας το χτύπημα στην Θράκη.

θα συνεχιστεί άγνωστο ακόμη για πόσο καιρό.

Πως μπορούν η περιφέρεια και οι δήμοι να συνδράμουν. Ασφαλώς και μπορούν με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Παλαιότερα ο δήμος Ιάσμου είχε συνδράμη στο να καθαριστεί ο χώρος που φυλοξενεί κάτω από το Αστυνομικό Τμήμα τους παράνομους μετανάστες. Έβαψε, και ανανέωσε τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Ενωρίτερα στήριξε το Αστυνομικό Τμήμα με πολυμηχάνημα και πολλές μικρές αλλά σωτήριες παρεμβάσεις που μπορούν να στηρίξουν το δύσκολο έργο των Αστυνομικών.